FC Barcelonan puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu on avannut katalonialaisen TVE Catalunya -kanavan El Rondo -ohjelmassa Barcelonan tulevan kesän siirtokuvioita. Kenties yhtenä tärkeimmistä aiheista Bartomeu pani pisteen sitkeille huhuille Neymarin paluusta Barcelonaan.

– Brasilialaisen tulo seuraan ei ole mahdollista, sillä meillä on uusi urheilullinen projekti Ousmane Dembélén ja Philippe Coutinhon kanssa, Bartomeu pamautti.

– Olemme tyytyväisiä siihen, mitä meillä on. Dembélé on korkeammalla tasolla kuin Neymar. Hän on kunnon ammattilainen. Hän on nuori ja tullut suureen seuraan. Se ei ole helppoa, mutta hän on sopeutunut tänne jo. Dembélé on paljon parempi pelaaja kuin Neymar.

Neymar siirtyi Barcelonasta Paris Saint-Germainiin 222 miljoonan euron ME-siirtosummalla kesällä 2017. Barcelona paikkasi Neymarin jättämän aukon Coutinholla ja Dembéléllä, joista se maksoi yhteensä 225 miljoonaa.

[readmore from=Dembele-Ousmane]

Barcelona on hankkinut toistaiseksi ensi kauden joukkueeseensa uusina vahvistuksina nuoret Frenkie de Jongin ja Emersonin. Lisääkin uusia pelaajia lienee tulossa, ja erityisen vahvasti huhuissa pyörii Ajax-toppari Matthijs de Ligtin nimi. Jokunen pelaaja saatetaan myydäkin, mutta pääosin lähtijät koostunevat Barcan tarpeettomiksi katsomista lainapelaajista.

– Olemme lainanneet pelaajia muualle ja toukokuussa päätämme, mitä teemme. Näitä liikkeitä tapahtuu joka vuosi. Jotkut lähtevät ja toiset jäävät, Bartomeu tiivistää.

Varmaa on toistaiseksi vain se, että Borussia Dortmundiin lainatun Paco Alcácerin siirto muuttuu pysyväksi siirroksi. Todennäköisenä pidetään myös André Gomesin ja Denis Suárezin myyntiä lainajakson päätteeksi. Arvokkaiden avainpelaajien myymiselle Barcelonalla ei pakottavaa tarvetta ole.

– Taloustuloksemme on hyvä. Meillä ei ole mitään tarvetta täyttää kassaa, jos haluamme rakentaa kilpailukykyisen joukkueen, Bartomeu korostaa.

Lähtöhuhuissa on Barcelonan pelaajista pyöritelty etenkin Ivan Rakiticin ja Samuel Umtitin nimiä. 31-vuotiaan Rakiticin väitetään pettyneen siihen, ettei Barcelona ole vielä jatkanut hänen sopimustaan.

– Keskustelin kesällä Rakiticin kanssa ja sanoin hänelle, että neuvottelemme hänen kanssaan mahdollisimman pian parantaaksemme hänen sopimustaan. Emme ole vielä keskustelleet, koska otteluohjelma on niin tiivis ja meillä on palkkarajoja. Yksinkertaista asia ei ole, mutta aiomme keskustella Rakiticin kanssa, Bartomeu kertoi.

– Umtitin sopimusta jatkoimme ennen MM-kisoja, ja hänen sopimuksensa jatkuu vielä neljä vuotta. Hänen lähtönsä ei ole realistista.

Samassa yhteydessä Bartomeu torppasi puheet myös Philippe Coutinhon maisemanvaihdosta.

– Hän on suurenmoinen pelaaja, johon valmentaja luottaa. Me olemme hyvin tyytyväisiä häneen. Coutinho lähtee vain, jos jokin seura maksaa hänen ulosostoklausuulinsa (400 miljoonaa euroa).

[readmore from=Barcelona]

Musiikka Barca-fanien korville ovat epäilemättä Bartomeun puheet Lionel Messistä, joka on kantanut Barcelonan paitaa yllään 13-vuotiaasta.

– Me kaikki haluamme, että Messi viettää koko loppuelämänsä Barcassa. Ennen kuin minun puheenjohtajuuteni päättyy, haluaisin tehdä hänen kanssaan jatkosopimuksen. Messi ei tule jättämään seuraa ikinä. Vaikka hänellä olisi yhden euron ulosostohinta, jäisi hän tänne.

Messin nykyisen sopimuksen todellinen ulosostopykälä on arvoltaan 700 miljoonaa euroa.

Lähde: Transfermarkt