Barcelonan Ousmane Dembélé sai maanantaina oikeuden tuomion. 21-vuotias ranskalainen määrättiin maksamaan 10 000 euron vahingonkorvaus miehen taakseen jättämästä vuokrakiistasta.

Sakkosumma tuskin tuntuu missään, sillä Dembélé ansaitsee Marcan mukaan Barcelonassa 12 miljoonan euron vuosipalkkaa. Päivässä Dembélé ansaitsee siis noin 33 000 euroa, joten vahingonkorvausrahat on tienattu yhden toimistotyöpäivän aikana. Miehen jo entuudestaan holtitonta ja välinpitämätöntä imagoa oikeuden päätös kuitenkin vain alleviivaa.

Dembélé siirtyi Barcelonaan Borussia Dortmundista kesällä 2017. Siirron läpi painostaakseen hän alkoi lintsata Dortmundin harjoituksista. Nyt Bild paljastaa, että treenit ei ollut ainoa asia, johon Dembélén mielenkiinto lopahti, vaan hän myös laiminlöi vuokralaisen velvollisuuksiaan.

Dembélélle asuntoa vuokrasi 72-vuotias Gerd Weissenberg, joka nosti jalkapallotähteä vastaan syytteen nähtyään, mihin kuntoon asunto oli jäänyt. Alun perin Weissenberg vaati Dembéléltä vajaata 21 000 euroa. Summa koostui maksamatta jääneistä vuokrarästeistä, vahingonkorvausvaatimuksista ja asunnon ylläpitokuluista.

Dortmundilaisen tuomarin päätöksellä korvaussumma putosi kuitenkin runsaaseen 10 000 euroon, josta 4 000 euroa vuokraisäntä voi pidättää suoraan takuuvuokrasta. Dembélén maksettavaksi jää 6 611,16 euroa. Weissenberg suostui korvaussummaan pitkin hampain, mutta Dembélén asianajajan pitää vielä keskustella asiasta edustettavansa kanssa.

– Kerran Dembélén manageri soitti minulle ja sanoi vessan olevan tukossa. Ajoin sitten sinne putkimiehen kanssa. Koko talo haisi ja pytty oli täynnä ulostetta. Putkimies löysi sieltä sitten käsipelillä WC-raikastimen pidikkeen, Weissenberg kertoi oikeudessa.

– Kaikki oli hankalaa Dembélén muuton jälkeen. He eivät tienneet sitäkään, mihin roskat pitäisi viedä. Roskat lojuivatkin sitten pihassa.

Dembélén asianajaja Horst Kletke puolusti suojattiaan näin:

– Asunnossa saa myös haista ja olla joskus likaista. Tärkeää on, että asunto on taas muuton aikaan kunnossa. Asiakkaallani on lisäksi myös yksityiselämää.

Weissenberg kertoi asunnon kunnosta Bildin haastattelussa perusteellisemminkin.

– Talo oli tännä roskia. Jokaisessa huoneessa. Kun astuin taloon hänen muuttonsa jälkeen ensi kerran, pelästyin.

[readmore from=Dembele-Ousmane]

– Se on lapsuuskotini ja senkin takia olen todella pettynyt. Olen pettynyt myös hänen manageriinsa, herra Lichtsteineriin. Hän tarjoutui jossain välissä järjestämään talon purun ja rakentamaan minulle uuden. Olen vain harvoin törmännyt sellaiseen ylimielisyyteen.

– Nyt aion myydä sen talon, sillä en halua roikkua tässä prosessissa elämäni loppuun asti. Siihen aikani on liian arvokasta, Weissenberg jatkoi.

Kuvan Dembélén asunnon kunnosta voi katsoa Bildin artikkelista tämän linkin takaa.