Positiivisen alun kaudelle 2019 Veikkausliigassa saanut SJK matkaa perjantaina Vaasaan VPS:n vieraaksi. Kotijoukkue on kerännyt kolmesta ensimmäisestä ottelustaan vain kaksi tasapelipistettä, joten SJK saa vastaansa varmasti hyvin asennoituneen Raidan.

SJK on aloittanut kautensa ainakin pisteiden valossa paremmin, sillä neljän ottelun jälkeen plakkarissa on seitsemän pistettä. Seinäjokiset voittivat kaksi ensimmäistä otteluaan, mutta kahdessa jälkimmäisessä on ollut vaikeampaa. SJK jäi kotonaan maalittomaan tasapeliin HJK:n kanssa ja hävisi Ilvekselle 0-1.

Kumpikin joukkue tarvitsee sarjataulukon kannalta pisteitä, jotta huhtikuu kääntyisi plussan puolelle. Ottelussa on panoksena luonnollisesti myös Pohjanmaan herruus.

– Varmaan molemmille yhtä tärkeä peli. Onhan derbyt faneille varsinkin isoja juttuja. Tätä peliä ei saa hävitä, entinen SJK-pelaaja Marco Matrone painottaa SuomiFutis-sivustolle.

Ex-keskikenttäpelaajan silmään SJK:n pelillinen taso on päässyt yllättämään.

– Niillä oli tosi vaikea talvikausi, mutta monesti käy näin, että huono pre-seasonin kurssi kääntyy alun hyvällä voitolla

– SJK:lla on alkanut ihan mukavasti siihen nähden, että ei voittanut yhtään liigajoukkuetta talvella Suomen Cupissa, Matrone muistuttaa.

Hänen mukaansa SJK ei näytä vielä kuitenkaan mitalijoukkeelta.

– Sanotaan, että ei välttämättä. Heillä on kuitenkin potentiaalia yllättää, mikäli saavat tarvittavan itseluottamuksen.

Kuka tekisi pystyjuoksuja kymppialueelta?

SJK:n suurimmat puutteet löytyy tällä hetkellä joukkueen hyökkäyksestä. Selkeä ykköstykki puuttuu. Joukkueen peli nojaakin vahvasti keskikentän Mostagh Yaghoubin, Sergei Eremenkon ja Mehmet Hetemaj’n yhteispeliin. Vielä sekään ei ole ollut täysin saumatonta.

– Taitoa löytyy, mutta he eivät ole ihan hirveästi yhdessä pelanneet. Jos ovat pitkään yhdessä, he voivat olla kovakin kolmikko.

– Kukaan heistä ei ole nopeimmasta päästä, mutta kaikki kolme ovat fiksuja pelaajia, joilla on hyvä pelisilmä. Kyllä se kymppialue vähän kaipaa pystyjuoksuja, jotta se avaisi tiloja muille. Siinä on heillä ehkä yksi parantamisen paikka. Heidän pitäisi löytää oikea roolitus keskenään. Mosa haluaa palloa välillä jopa vähän liikaakin, Matrone arvioi.

Vaasalaisilla on ollut liigassa asteen verran vastustajaansa heikompaa suorittamista.

– Aika nihkeetä ollut. Ilves-pelin näin. Pelaavat varmasti samaa futista kuin viime kausina. Kotona he ovat edelleen vahvoja, jossa heillä on iso tasainen kenttä, jossa he pystyvät syöttelemään hyvin. Runko on pysynyt suhteellisen hyvin kasassa.

VPS-SJK alkaa perjantaina klo 18.30.