KuPS suli Lahden Kisapuiston sunnuntaipäivän auringossa pahemman kerran ja hassasi jo varmalta näyttäneen voiton. Täysi pistepotti näytti sinetöidyltä jo avausjakson jälkeen, mutta kotijoukkue FC Lahti nousi toisella puoliajalla vieraiden rinnalle ja tasapeliin.

Ensimmäisellä 45-minuuttisella tahtipuikkoa heilutti maajoukkuehyökkääjä Rasmus Karjalainen, joka pääsi KuPS:n sarja-avauksesta poiketen nyt myös aloituskokoonpanoon. ”Rasse” kiitti valmentaja Jani Honkavaaraa, ja teki joukkueelleen sekä ensimmäisen että kolmannen maalin. Välissä Ville Saxman laukoi pelaajaruuhkan ja rangaistusalueen takaa vieraille taka-alanurkkaan toisen maalin.

Jo ensimmäisen kolmevarttisen aikana kentän jätti kolme loukkaantunutta pelaajaa. KuPS:lta loukkaantui hyökkääjä Lucas Rangel, ja FC Lahdelta kärkimies Erik Törnros sekä konkari Pekka Lagerblom, joka jäi pukukoppiin tauolla.

Toisella puoliajalla kotijoukkue Lahti suoritti mahtavan kirin. Ensin Matti Klinga aavisti hyvin Luis Carlos Murillon harhasyötön ja ohitti komealla kudilla maalivahti Otso Virtasen. Vain kaksi minuuttia myöhemmin, 61. minuutilla, Lahti iski toistamiseen. Pallo pomppi maalinedusruuhkassa Jasin Assehnounilla, joka tykitti maalin kattoon veikkausliigauransa avausmaalin.

Kotiyleisön ja -joukkueen toiveet olivat heränneet, ja nousu huipentui 86. minuutilla. Lahti sai vapaapotkun hyvästä paikasta, ja erikoistilannespesialisti Josu ampui vaparin komeasti muurin yli ylänurkkaan. Näin KuPS oli menettänyt toistamiseen saman viikon aikana johtoasemansa, sillä keskiviikkona KuPS:n 2-1 -johto kuihtui lisäajalla RoPS:n tasoitukseen. Tänään pisteet jaettiin siis maalein 3-3.

Ruutu Urheilu

@RuutuUrheilu
Mikä laukaus! Josun maailmanluokan vapaapotkumaali kruunasi @FCLahti1996 kirin! #Ruutu #Veikkausliiga #FCLahti #KuPS

FC Lahti

@FCLahti1996
Kisapuisto räjähtää huutoon! Josulta upea vapaapotku ja peli on 3-3! #LAHKUPS #FCLahti #Veikkausliiga

FC Lahti Live

@FCLahtiLive
86' ⚽️ MAAAAALIIII! JOSU 3-3! #LAHKUPS

Iikka Piiroinen

@IPiiroinen

Iikka Piiroinen

@IPiiroinen
Lahti on juuri niin huono kuin osasi odottaakin. Eiköhän Rasse paina vielä kolmannen tokaan jaksoon.
#FCLahti #Veikkausliiga #KuPS
0-3 --> 3-3 ilman minkäänlaista loppukiriä. Karjalainen --> Soldo ja täydellinen luovutus pallonhallinan suhteen. Lisäajan sivuvaparia jäin vielä kaipaamaan. Kahteen ekaan peliin 4p omaan hölmöilyyn. Pelaa siinä sitten mestaruudesta.
#KuPS #Veikkausliiga

Juski

@Juskinen
#FCLahti oli eräiden mielestä putoajasuosikki ensimmäisen puoliajan jälkeen, mutta toisaalta #KuPS oli mestarisuosikki tammikuussa. Tilanteet muuttuvat #LAHKUPS #Veikkausliiga

Iiro Lankinen

@ILankinen
2018 keltamustavartti

2019 mustavartti

#Veikkausliiga #KuPS

Karri Kovanen

@KooKovanen
Maalin johto 93 minuutin kohdalla. Kolmen maalin johto puoliajalla. Lopputuloksena 2p. Ei löydy sanoja. #kups #veikkausliiga