Ranskalaislehti France Football on listannut maailman viisi parhaiten tienaavaa jalkapallovalmentajaa. Kenties yllättävintä on, että kauden viidestä parhaiten palkatusta luotsista kaksi on tällä hetkellä työttömänä.

Ranskalaislegenda Thierry Henry ehti valmentaa AS Monacoa vain kolmen kuukauden ajan, mutta tuolta ajalta hän sai palkkana ja kultaisena kädenpuristuksena kaikkiaan 25 miljoonan euron jättipotin (lue lisää). Työttömänä on tällä hetkellä myös listan kakkonen, Manchester Unitedista kenkää saanut José Mourinho. Portugalilainen ansaitsee kuluvan kauden aikana 31 miljoonaa euroa bruttona.

Maailman parhaiten palkattu valmentaja on Atlético Madridin argentiinalaisluotsi Diego Simeone. Simeone tienaa France Footballin mukaan 41 miljoonaa euroa.

Viiden kärjen täydentää kaksi espanjalaista. Manchester Cityn Pep Guardiola ansaitsee 24 miljoonaa euroa ja Barcelonan Ernesto Valverde 23 miljoonaa euroa.

1) Diego Simeone, Atlético Madrid, 41 milj. euroa
2) José Mourinho, Manchester United*, 31 milj. euroa
3) Thierry Henry, AS Monaco*, 25,5 milj. euroa
4) Pep Guardiola, Manchester City, 24 milj. euroa
5) Ernesto Valverde, Barcelona, 23 milj. euroa

*= ei enää tehtävässä