Hanskat naulaan – Pikkuhuuhkajien EM-karsinnan sankarille riitti: ”Matka on ollut aikamoinen”

© Kuva: Juha Tamminen
Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!

Pitkän ja komean pelaajauran tehnyt maalivahti Tomi Maanoja on ilmoittanut lopettavansa pelaamisen huipputasolla. 32-vuotias Maanoja tiedotti asiasta Facebookissa ja Instagram-kuvassaan, jossa hän löi kirjaimellisesti hanskat naulaan.

Monet suomalaiset jalkapallon ystävät saattavat muistaa Maanojan kaikkein parhaiten syksyltä 2008, ja voitokkaasta alle 21-vuotiaiden EM-karsintojen ratkaisuottelusta Itävaltaa vastaan. Maanoja loisti rangaistuspotkukilpailussa torjunnoillaan, tuuletti raivokkaasti ja Suomi selviytyi mukaan Ruotsissa pelattuihin kisoihin. Itse EM-kisat jäivät Maanojalta valitettavasti silmään sääriluun katkettua alkuvuodesta 2009.

Maanoja käväisi pelaamassa ruotsalaisessa AIK:ssa ja norjalaisessa Sandefjordissa, mutta valtaosan urastaan hän pelasi Veikkausliigassa. Pelejä Veikkausliigassa tuli Hongassa, RoPS:ssa, KuPS:ssa, FC Lahdessa ja viimeksi HIFK:ssa kaikkiaan 188 ottelun verran. Viime kaudella ”Psyko” oli nostamassa HIFK:ta Ykkösestä takaisin Veikkausliigaan.

Maanojan parhaiksi saavutuksiksi jäivät – EM-kisapaikan ratkaisseen sankaruuden ohella – Ruotsin tuplamestaruus AIK:ssa (joskaan Maanoja ei kauden aikana jalkavammansa takia pelannut) sekä Suomen Cupin voitto RoPS:ssa. A-maaotteluita hän pelasi yhden, alkuvuodesta 2009 ystävyysottelussa Japania vastaan.

Facebookissa julkaisemassaan jäähyväiskirjeessä 196-senttinen Maanoja kiittelee uransa aikaisia valmentajia ja muita vaikuttajia, ja ennen kaikkea tietysti perhettään.

– Matka on ollut aikamoinen, täynnä oikeastaan ihan kaikkea. Ne kokemukset, joita olen saanut takataskuuni, ovat jotain, mitä on vaikea löytää muualta, Maanoja kirjoitti.

Maanoja jatkaa työelämässä ruotsin kielen opettajana.

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Kerroinvertailu ottelulle HIFK - Ilves 23.08.2019

Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!
Edellinen artikkeliTätä miestä ei pysäytä mikään – Lionel Messille taas historiallinen temppu
Seuraava artikkeliLinda Sällströmin osuma valittiin kierroksen maaliksi – katso video näyttävästä kaukolaukauksesta