IS: Teemu Pukin agentti arvioi suojattinsa tulevaisuutta: ”Onnistuneempi kausi kuin kukaan uskalsi odottaa”

© Kuva: Getty Images

Suomi on hyvin lähellä saada jälleen valioliigapelaajan muutamien vuosien tauon jälkeen. Teemu Pukin Norwich on sinettiä vaille varmistanut nousunsa Valioliigaan, ja 28 maalia tehnyt Pukki itse on vahvasti kiinni Mestaruussarjan maalikuninkuudessa. Sarjan parhaaksi pelaajaksi hänet jo valittiinkin.

Suomalaishyökkääjän agentti Teemu Turunen kommentoi Ilta-Sanomille suojattinsa tulevaisuudennäkymiä. 29-vuotiaan Pukin sopimus Norwichin kanssa kattaa vielä seuraavat kaksi kautta, mutta tarjouksia tullee rahakkaammistakin ympyröistä. Toisaalta jatko Norwichissakin voi poikia sarjatason myötä taloudellisesti parannellun jatkosopimuksen.

Turunen ei kuitenkaan halua asioiden edelle vielä mennä.

- Olen sopinut Temen kanssa, että pelataan kausi loppuun ja istutaan sen jälkeen alas. Tehdään vähän tilinpäätöstä tästä kaudesta ja mietitään askelmerkkejä seuraavaan, Turunen totesi IS:lle (IS:n koko juttu luettavissa täältä).

- Tähän on kaikki tähdännyt alusta lähtien: Norwichin kanssa noustaan Valioliigaan. Tosin henkilökohtaisella tasolla Teemun kausi on ollut onnistuneempi kuin kukaan osasi odottaa.

Turusen mukaan Pukki ja Norwich tekevät päätöksiä tulevasta kesän aikana. Asianhoitaja myöntää, että loistokausi Englannissa on nostanut pelaajan profiilia selvästi.

Turunen arvelee myös muiden suomalaispelaajien hyötyvän Pukin loistokaudesta. Kenties myös Pohjoismaiden sarjoja seurataan aiempaa tarkemmin. Englannissa ihmeteltiin viime kesänä Pukin hankintaa, mutta sittemmin on puhuttu jo yhdestä kaikkien aikojen ilmaissiirroista.

- Muistan vielä kun siirto tehtiin, kaikki olivat ihan ihmeissään, että mitä helvettiä. Englannissa ihmeteltiin, että kuka tämä oikein on.

- Pitää kuitenkin muistaa, että kaveri paukutti aika monta maalia Tanskassa kolme kautta. Ei tämä kausi ollut suonenveto, Pukki on jo pitkään tehnyt paljon maaleja, Turunen muistuttaa.