Joko olisi vihdoin aika? Veikkausliiga on saanut lähes 100 000 ääntä FIFA-videopeliä koskevassa kyselyssä

© Kuva: Juha Tamminen
Hradecky kovassa paikassa Bayernia vastaan! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

EA Sportsin FIFA-videopeli on jo pitkään kuulunut jalkapallon ystävien vuosittaiselle ostoslistalle. Vuodesta 1993 lähtien ilmestynyt videopelisarja on noussut urheilupelien kategoriassa genrensä suosituimmaksi edustajaksi.

FIFA hankki viimeisimpään julkaisuunsa Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja Uefa Super Cupin lisenssit, kun sen pääkilpailijan, Konamin Pro Evolution Soccerin, sopimus niiden kanssa päättyi. Uusimmassa FIFAssa on mukana yli 30 sarjaa ja yli 700 joukkuetta.

Suomalaisen jalkapallon seuraajille FIFA on kuitenkin tuottanut pettymyksen vuodesta toiseen. Suomen pääsarja Veikkausliiga ei ole ikinä ollut mukana FIFAn yhdessäkään versiossa.

Helsingin Jalkapalloklubilla on voinut pelata FIFAssa vuoden 2017 painoksesta lähtien, mutta muita suomalaisia edustajia ei pelissä ole ollut.

Jalkapallopeleihin keskittyvä FIFPlay-sivusto käynnisti viime syksynä äänestyksen, jossa se kysyy , mitkä sarjat tulisi lisätä ensi syksynä ilmestyvään FIFA-peliin.

Tämän artikkelin kirjoitushetkellä Veikkausliiga on kerännyt kolmanneksi eniten ääniä, yhteensä 98 466 kappaletta, joka muodostaa viisi prosenttia kaikista annetuista äänistä. Veikkausliigan edellä ovat vain Indonesian liiga (8%, 138 523 ääntä) ja Malesian liiga (8%, 138 498 ääntä).

Hradecky kovassa paikassa Bayernia vastaan! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!