Juventus varmisti lauantaina kahdeksannen peräkkäisen Serie A:n mestaruutensa ottamalla kotikentällään 2-1-voiton Fiorentinasta.

Kyseessä on ensimmäinen kerta Euroopan top 5 -sarjoissa (Englanti, Espanja, Italia, Saksa, Ranska), kun seura voittaa kahdeksan mestaruutta putkeen. Juventuksen lisäksi seitsemän peräkkäistä pokaalia suursarjoissa on saavuttanut vain Lyon, vuosina 2002-2008.

Juventus varmisti mestaruuden, kun viisi kierrosta on vielä pelaamatta. Vain kauden 2006-07 Internazionale on kyennyt Serie A:ssa samaan aikakaudella, jolla voitosta on saanut kolme pistettä.

Ottelun vähemmän pelannut sarjakakkonen Napoli on 20 pisteen päässä Juventuksesta, joten mestari on käytännössä ollut selvillä jo pitkään.

Kaikesta tästä huolimatta Juventuksen kausi ei varmasti mennyt niin kuin seurassa suunniteltiin. Joukkue putosi Mestarien liigasta ja Italian cupista puolivälierävaiheessa. Yksiosaisessa Italian supercupissa se kukisti AC Milanin 1-0.

Päävalmentaja Massimiliano Allegri korosti lauantaina, että epäonnistumiset eivät vaimenna tämän kauden saavutuksia.

– Olen todella onnellinen, koska pääsimme tärkeään tavoitteeseen ja voitimme puolet pokaaleista, joista taistelimme tällä kaudella, kommentoi Allegri DAZN:lle.

– Tämä on scudetto (Serie A:n mestaruus), ja sitä tulee juhlia, sillä sitä ei ole helppo voittaa. Varmistimme mestaruuden viisi kierrosta ennen kauden päättymistä. Se todistaa, miten mahtava kautemme on ollut.

– Mestarien liigassa oli vahvoja vastustajia tällä kaudella. Lokakuussa näin Tottenhamin pelaavan Barcelonaa vastaan ja tajusin, että katalonialaiset (Barcelona) ovat mestarisuosikkeja.

– Me hävisimme, mutta leuka ei saa painua rintaan. On tärkeää oppia käsittelemään odottamattomia tapahtumia.

– Tärkein kehityskohteemme ensi kaudelle on rauhallisesti pelaaminen ja itseensä luottaminen, sillä ne voivat tehdä eron isoissa peleissä.

Juventuksen varapresidentti ja entinen pelaaja Pavel Nedvěd hehkutti kahdeksannen mestaruuden varmistumista.

– Näin pitkän voittoputken saavuttaminen ei ole vaikeaa, vaan käytännössä mahdotonta.

– Uskon, että tällaista putkea ei toisteta enää ikinä, varsinkaan Italiassa, jossa on todella vaikea voittaa mestaruuksia. Me voitimme ja voitimme mahtavilla pelaajilla ja valmentajilla, mutta ennen kaikkea Juventuksen mentaliteetilla.

– Koko seura ansaitsee kehut, koska on hullua voittaa näin paljon pokaaleja.