Nuoret suomalaisjalkapalloilijat ovat tekemässä uutta aluevaltausta Islannin jalkapallonurmille. Jo viime kesänä Islantiin siirtyi 24-vuotias laitapuolustaja Elias Tamburini, joka edustaa pääsarjaseura Grindavikia. Nyt Tamburinille ovat tehneet kuumien lähteiden maassa seuraa kaksi muutakin suomalaista.

Afganistanissa syntynyt Fareet Sadat muistetaan kenties parhaiten veikkausliigakauden 2017 päätöskierrokselta, jolloin hän syötti Santeri Hostikan tekemän ikimuistoisen voittomaalin HIFK:n verkkoon. Maali toi FC Lahdelle paikan Eurooppa-liigan karsinnoissa kesällä 2018.

Syksyllä 2016 Sadat ilmoitti tulevaisuuden tavoitteekseen Suomen maajoukkueen, ja hänet onkin nähty Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueen peliasussa. Viime maaliskuussa Sadat edusti kuitenkin Afganistania alle 23-vuotiaiden harjoitusmaaottelussa Nepalia vastaan.

Viime kaudella kärkimiehenä parhaiten viihtyvä Sadat pelasi Veikkausliigassa yhdeksän ottelua, joissa ei maaleja syntynyt. Kaikkiaan Sadat on tehnyt 39 veikkausliigaottelussaan kolme osumaa. Hän pelasi viime kesänä Eurooppa-liigan karsinnoissa Islannissa paikallista FH Hafnarfjorduria vastaan. Kenties sieltä tuli kipinä Islantiin, sillä huhtikuussa Sadat solmi sopimuksen Islannin kakkostasolla pelaavan Haukarin kanssa.

Sadat sai Islannissa vakuuttavan startin, sillä hän teki hattutempun heti ensimmäisessä pelissään, Haukarin 5-1 -voittoon päättyneessä cup-ottelussa. Pelit Islannin toisella sarjatasolla alkavat 5. toukokuuta.