”Keisarin pojanpoika” lähellä ammattilaissopimusta – ”Hänen nimensä on suuri taakka”

© Kuva:
Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

On päivänselvää, että toisen tai kolmannen polven jalkapalloilijoita seurataan aina tavallisia tallaajia tarkemmin. Riippumatta siitä, onko näillä edellytyksiä aivan terävimmälle huipulle. Nimi voi olla joskus rasite, ja jos sukunimi on vieläpä niin harvinaista sorttia kuin Beckenbauer, on se sitä jopa todennäköisesti.

Nyt 73-vuotias Franz Beckenbauer, lempinimeltään ”Keisari” on yksi maailman kaikkien aikojen jalkapalloilijoista. Häntä pidetään liberopelin luojana, ja hän on yksi vain kolmesta miehestä, joka on voittanut MM-kultaa sekä pelaajana että valmentajana. Joukkueensa kapteenina ”Keisari” nosti ilmaan sekä MM- että EM-turnausten voittopokaalit että Eurooppa Cupin pystin. Beckenbauer on myös rakkaan seuransa Bayern Münchenin kunniapuheenjohtaja.

Nyt saksalaismediassa kirjoitetaan, että Franz Beckenbauerin pojanpoika Luca Beckenbauer on lähellä saada ensimmäisen ammattilaissopimuksensa. 18-vuotias Luca pelaa isoisänsä tavoin keskuspuolustuksessa tai keskikentän pohjalla, ja on ollut tällä kaudella Hannoverin A-juniorijoukkueen kantavia voimia. Beckenbauer on toiminut myös joukkueen kapteenina.

Bundesliigan sarjajumbo Hannover tulee mitä todennäköisimmin pääsarjasta putoamaan, mutta se lienee omiaan vain lisäämään Beckenbauerin ammattilaissopimuksen todennäköisyyttä – ellei sitten tarjouksia tule pääsarjaseuroilta.

– Hänen nimensä on suuri taakka, Hannoverin juniorikeskuksen johtaja, entinen Bayern Münchenin pelaaja Michael Tarnat totesi Bildille.

Tarnat pitää muutenkin kielen keskellä suutaan Beckenbauerista puhuessaan.

– Hän on yksi monista akatemiamme pelaajista, joilla on aineksia ammattilaiseksi.

Luca Beckenbauer siirtyi Hannoverin junioreihin viime kesänä Schalkesta, jossa hän vietti kaksi vuotta. Sitä ennen Beckenbauer oli pelannut isoisänsä seurassa Bayern Münchenissä, mutta hänen isänsä, Keisarin pojan Stephan Beckenbauerin menehtyminen aivokasvaimen seurauksena kesällä 2015 sai pojan etsimään uusia haasteita. Myös Stephan Beckenbauer pelasi Bayernissa, muttei koskaan onnistunut murtautumaan edustusjoukkueeseen. Stephan Beckenbauer pelasi Saksan pääsarjassa vain kourallisen otteluita Saarbrückenin riveissä.

Jo ennen Luca Beckenbauerin houkuttelemista Hannoveriin Michal Tarnat oli hankkinut seuraan Bayernista oman poikansa Niklas Tarnatin. Kaksikolla on geenit kohdallaan, mutta tulevaisuudessa kenties kumpainenkin edustaa Bundesliigassa Hannoveria.

Myös Franz Beckenbauer itse olisi pojanpojan ammattilaissopimuksesta ylpeä.

– Olisin hyvin iloinen, jos se onnistuu. Luca sai Bayernissa ja Schalkessa hyvän koulutuksen, joka auttaa häntä varmasti, Franz Beckenbauer kommentoi.

Lähde: Tageszeitung

Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!