Ketkä mahtavat olla tämän hetken kaksi maailman tunnetuinta argentiinalaista? Helppo kysymys, eikä totta? Tietysti Lionel Messi ja paavi Franciscus. Molempia miehiä yhdistää myös se, että kummankin kuvia löytyy epäilemättä miljoonien ja taas miljoonien kotien seinältä.

Sekä Messiä että paavia – syntymänimeltään Jorge Mario Bergogliota – ihaillaan ja palvotaan. Myös jumaluus on herroja läheltä hipova termi, sillä Messiä tituleerataan usein jalkapallojumalaksi ja paavi puolestaan tuntee oletettavasti Jumalan paremmin kuin moni tavallinen tallaaja.

Niinpä La Sextan Jordi Evole tarttui härkää sarvista ja esitti paaville konstailemattoman suoran kysymyksen: onko Messi Jumala?

Näin toimittajan ja katolisen kirkon kohtajan keskustelu eteni:

Jordi Evole: Te tunnette heidät molemmat. Onko pyhäinhäväistys sanoa, että Messi on Jumala?

Paavi Franciscus: Teoriassa se on pyhäinhäväistys. Niin ei voi sanoa, enkä usko sitä. Uskotteko te niin?

Jordi Evole: Uskon.

Paavi Franciscus: Minä en (nauraa). Ihmiset voivat sanoa hänen olevan Jumala, aivan kuin he voivat sanoa ”minä jumaloin sinua”, mutta vain Jumalaa voi palvoa. Ne ovat ihmisten ilmaisuja. On suosittu ilmaus sanoa, että ”hän on Jumala kentällä pallon kanssa”.

Jordi Evole: Mutta hänhän pelaa hyvin, eikö pelaakin?

Paavi Franciscus: Tietysti. Hän on todella hyvä, mutta hän ei ole Jumala.

82-vuotias paavi Franciscus tunnetaan innokkaaksi jalkapallon ystäväksi, joka pelasi kuningaspeliä nuoruudessaan itsekin.

Lähde: Marca