Kotimainen jalkapallokausi on edelleen vasta alkumetreillä, mutta IFK Mariehamn kuuluu epäilemättä Veikkausliigan toistaiseksi pirteimpiin esiintyjiin. Ahvenanmaalaiset raivasivat jo tiensä Suomen Cupin välieriin, panivat HJK:n sarjan avauspelissään selkä seinää vasten ja avasivat maanantaina voittotilinsä kaatamalla Hongan vieraissa 3-1 (lue ottelusta lisää täältä).

IFK Mariehamnin maalintekijät eivät olleet odotetuimmasta päästä, sillä hollantilaistoppari Rick Ketting teki joukkueelleen kaksi maalia ja ruotsalainen keskikenttämies Gustaf Backaliden yhden.

21-vuotiaan Backalidenin päätehtäviin ei maalinteko kuulu, ja 23-vuotias Ketting sivusi maanantain maaleillaan jo omaa yhden kauden maaliennätystään. Myös kahdella edellisellä kaudellaan Hollannissa Ketting oli tehnyt kaksi maalia. IFK:n valmentajan Peter Lundbergin mielestä leveys ratkaisijarintamalla onkin joukkueelle erittäin kriittistä.

– Se on ilman muuta todella tärkeää. Ennen kaikkea on tärkeää, että tunnemme itsemme vahvoiksi erikoistilanteissa ja niin asia nyt on, maanantaina 38 vuotta täyttänyt Lundberg korosti Nya Ålandin mukaan.

– Backaliden on todella terävä, kun pääsee tilanteeseen hyvin. Vauhtia on paljon ja laukaus hyvä. Gustaf tulee varmasti tekemään osansa maaleistamme tällä kaudella, Lundberg kehui kahdesti tolppiakin kolisuttanutta ruotsalaista.

[readmore from=IFK-Mariehamn]

Myös hollantilaistoppari Rick Ketting sai valmentajalta isot kiitokset.

– Pitää vain toivoa, että Ketting jatkaa esityksiään samalla tasolla kuin tähän saakka. On sitten tietysti vielä bonus, että hän tekee kaksi maalia.

– Hän on kuitenkin kerta toisensa jälkeen osoittanut olevansa taitava tullessaan rangaistusalueelle. Hän on aina hakemassa mahdollisia paluupalloja ja todella keskittynyt juuri niissä tilanteissa, Lundberg jatkoi.

Lähde: Veikkausliigan kotisivut