Nya Åland: IFK Mariehamnilla yllättäviä maalintekijöitä – ”Tunnemme itsemme vahvoiksi erikoistilanteissa”

© Kuva: Juha Tamminen

Kotimainen jalkapallokausi on edelleen vasta alkumetreillä, mutta IFK Mariehamn kuuluu epäilemättä Veikkausliigan toistaiseksi pirteimpiin esiintyjiin. Ahvenanmaalaiset raivasivat jo tiensä Suomen Cupin välieriin, panivat HJK:n sarjan avauspelissään selkä seinää vasten ja avasivat maanantaina voittotilinsä kaatamalla Hongan vieraissa 3-1 (lue ottelusta lisää täältä).

IFK Mariehamnin maalintekijät eivät olleet odotetuimmasta päästä, sillä hollantilaistoppari Rick Ketting teki joukkueelleen kaksi maalia ja ruotsalainen keskikenttämies Gustaf Backaliden yhden.

21-vuotiaan Backalidenin päätehtäviin ei maalinteko kuulu, ja 23-vuotias Ketting sivusi maanantain maaleillaan jo omaa yhden kauden maaliennätystään. Myös kahdella edellisellä kaudellaan Hollannissa Ketting oli tehnyt kaksi maalia. IFK:n valmentajan Peter Lundbergin mielestä leveys ratkaisijarintamalla onkin joukkueelle erittäin kriittistä.

– Se on ilman muuta todella tärkeää. Ennen kaikkea on tärkeää, että tunnemme itsemme vahvoiksi erikoistilanteissa ja niin asia nyt on, maanantaina 38 vuotta täyttänyt Lundberg korosti Nya Ålandin mukaan.

– Backaliden on todella terävä, kun pääsee tilanteeseen hyvin. Vauhtia on paljon ja laukaus hyvä. Gustaf tulee varmasti tekemään osansa maaleistamme tällä kaudella, Lundberg kehui kahdesti tolppiakin kolisuttanutta ruotsalaista.

Myös hollantilaistoppari Rick Ketting sai valmentajalta isot kiitokset.

– Pitää vain toivoa, että Ketting jatkaa esityksiään samalla tasolla kuin tähän saakka. On sitten tietysti vielä bonus, että hän tekee kaksi maalia.

– Hän on kuitenkin kerta toisensa jälkeen osoittanut olevansa taitava tullessaan rangaistusalueelle. Hän on aina hakemassa mahdollisia paluupalloja ja todella keskittynyt juuri niissä tilanteissa, Lundberg jatkoi.

Lähde: Veikkausliigan kotisivut