Oliver Kahn varoittaa nuorta maalivahtia siirtymästä vielä Bayern Müncheniin: ”Se voi kostautua nopeasti”

© Kuva: Getty Images

Schalken maalivahti Alexander Nübel on yhdistetty viime aikoina siirtohuhuissa Bayern Müncheniin, mutta Bayernin legendavahti Oliver Kahn kehottaa nuorukaista keräämään ensin kokemusta muualta.

Nübel, 22, on ollut harvoja valopilkkuja putoamista vastaan taistelevan Schalken synkällä kaudella. Hän on murtautunut tällä kaudella Schalken ykkösmiehistöön ja pelannut 19 ottelua edustusjoukkueessa.

Peliurallaan Bayernin ja Saksan maajoukkueen pitkäaikaisena ykkösvahtina toiminut Kahn, 49, neuvoo Nübeliä miettimään seuraavaa siirtoaan tarkkaan.

– Hänen kannattaisi jäädä Schalkeen, kerätä kokemusta, kehittyä askel askeleelta ja sitten ajatella sellaisia asioita rauhassa, kommentoi Kahn DAZN:lle.

– Se voi kostautua nopeasti, jos et ole maajoukkuemaalivahti etkä ole ansioitunut kansainvälisellä tasolla.

Kahn painotti kuitenkin, että Nübel on tehnyt häneen suuren vaikutuksen.

– Hän on tullut jo todella pitkälle maalivahtina 22-vuotiaaksi. Hänen pelaamisessaan ei ole suuria heikkouksia. Hän on myös henkisesti vahva.

Huhut Bayernin kiinnostuksesta Nübeliä kohtaan ovat kantautuneet myös Schalke-leiriin, eikä päävalmentaja Huub Stevens ole pitänyt kuulemastaan.

– Toivon, että he (Bayern) käyttäytyvät tietyllä tavalla, kun puhutaan meidän pelaajistamme. Se mitä Nübelin kanssa tapahtui viime viikolla oli sopimatonta, kommentoi Stevens Kickerille.

– Hänellä on sopimus vuoteen 2020 asti. Ja niin kauan kuin hänellä on sopimus, hän on meidän pelaajamme eikä minkään muun seuran.

Stevens ei selventänyt, mihin hän viittasi lausunnollaan, mutta sen uskotaan liittyvän Bayernin presidentin Uli Hoeneßin viime keskiviikkona antamaan kommenttiin. Hoeneßilta kysyttiin Bayernin kiinnostuksesta Schalken nuoreen torjujaan.

– Se kuuluu urheilutoimenjohtajalle, koska se on alle 25 miljoonan euron sijoitus, joten minä en ole vastuussa siitä, sanoi Hoeneß

Bayernin toimitusjohtaja Karl-Heinz Rummenigge kertoi Bildin haastattelussa, että hän on keskustellut Nübelistä Schalken urheilutoimenjohtajan Jochen Schneiderin kanssa.

– Puhuin herra Schneiderin kanssa torstaina. Meitä ei kiinnosta aiheuttaa ongelmia Schalkelle.