Maailma tuntee joitakuita tapauksia, joissa jalkapallohulluus ja tuonpuoleinen ovat lyöneet kättä. On kannattajia, jotka ovat ripotelleet läheistensä tuhkia suosikkijoukkueensa pelikentälle ja jotkut ovat puolestaan yrittäneet viedä edesmenneiden tuhkia katsomoon.

Maanantain vastaisena yönä varmistui, että 116-vuotias perinneseura Racing de Avellaneda valloitti Argentiinan pääsarjamestaruuden. Racing on voittanut mestaruuden kaikkiaan 18 kertaa, mutta mestaruuksista puolet se saavutti ennen toista maailmansotaa, ja yhteensä 15 ennen 1970-lukua. Tällä vuosituhannella mestaruuksia on kolme, ja tuorein mestaruus päätti viiden vuoden kuivan kauden.

Mestaruus varmistui jo toiseksi viimeisellä kierroksella, kun Racing haki Tigren kotistadionilta 1-1 -tasapelin. Mestarijoukkueen suurin tähti oli 36-vuotias Racingin oma kasvatti Lisandro López, joka tullee myös voittamaan sarjan maalikuninkuuden. Tunnettuja pelaajia ovat myös Chilen pitkäaikaiset maajoukkuepelaajat Eugenio Mena ja Marcelo Díaz.

Paul Reidy

@paulreidy67
Only in Argentina... Racing fan Gabriel Aranda brings the skull of his grandfather along so he "can celebrate Racing winning the league too" 🇦🇷

ole.com.ar/racing/hincha-…

Luonnollisesti Racing-fanit juhlivat mestaruutta antaumuksella, mutta päättömiksi juhlamenot eivät suinkaan yltyneet. Eräs kannattaja, Gabriel Aranda, otti nimittäin juhliin mukaan oman isoisänsä Valentín Aguileran – tai tarkemmin sanottuna isoisän pääkallon.

– Pääkallo oli paikallaan kotini seinäsyvennyksessä, ja otin sen sieltä esiin aina kun Racing pelasi. Tämä on Racingin kabbala, perinne. Isoisäni olisi ylpeä siitä, että otin hänet mukaani, Aranda totesi TNT Sportsin TV-haastattelussa.

Lähde: AS