Bundesliigassa putoamista vastaan taisteleva Schalke tiedotti keskiviikkona, että keskikenttäpelaaja Nabil Bentaleb on pudotettu seuran alle 23-vuotiaiden joukkueeseen kurinpidollisista syistä.

Kyseessä on jo toinen kerta muutaman viikon sisään, kun Algerian maajoukkuepelaaja Bentaleb, 24, pudotetaan reserveihin.

Maaliskuussa hän ei kyennyt loukkaantumisen takia pelaamaan ottelussa RB Leipzigia vastaan, mutta hänet oli käsketty tulemaan stadionille muiden kokoonpanon ulkopuolella olevien pelaajien kanssa.

Hän ei kuitenkaan ilmestynyt Veltins-Arenalle ja jätti aluksi ilmoittamatta syyn teolleen. Myöhemmin hän selvensi sosiaalisessa mediassa, että hänen vaimonsa oli synnyttämässä kaksosia. Schalke päätti kuitenkin pitää kiinni rangaistuksestaan.

Bentaleb palasi tuon episodin jälkeen Schalken edustusjoukkueen harjoituksiin kaksi viikkoa sitten, mutta käsky kävi jälleen reserveihin.

– En voinut hoitaa asiaa mitenkään muuten. Puhuin monille ihmisille ennen kuin tein tämän päätöksen. Mutta tämä on joukkuelaji. Asiat eivät pyöri yhden pelaajan ympärillä, kommentoi Schalken päävalmentaja Huub Stevens keskiviikkona lehdistötilaisuudessa.

Schalke on Bundesliigassa 15. sijalla, kuusi pistettä karsijan paikan yläpuolella, kun neljä kierrosta on pelaamatta. Kolmatta vuottaan Schalkessa pelaava Bentaleb on esiintynyt tällä kaudella 34 ottelussa ja tehnyt niissä yhteensä kahdeksan maalia, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan.