Suomalaisväriä Saksan Cupin välieriin – Bayern München todellisessa hulinapelissä

© Kuva: Getty Images

DFB Pokalin eli Saksan Cupin välierissä nähdään tänä keväänä myös suomalaisosaamista, kun Niklas Moisanderin edustama Werder Bremen raivasi tiensä jatkoon. Werda voitti vieraskentällä Schalken maalein 2-0. Maaleista vastasivat toisella puoliajalla Milot Rashica ja Davy Klaassen. Niklas Moisander pelasi täydet 90 peliminuuttia.

Ottelun lisäajalla Schalke sai vielä jobinpostia, kun Nuri Sahin ajettiin toisen varoituksen myötä ulos. Cupista putoamisen jälkeen Schalke saa keskittää kaiken energiansa Bundesliigassa säilymiseen, sillä se on vain kuusi pistettä karsintaviivan yläpuolella.

Werder Bremenin vire on ollut erinomainen, sillä se ei ole hävinnyt koko vuonna 2019 vielä ainuttakaan ottelua.

Keskiviikon aiemmassa ottelussa Bayern München pelasi kotikentällään todellisen hulinapelin kakkosbundesliigan Heidenheimia vastaan. Tapahtumia ei todellakaan puuttunut. Bayern johti peliä ensin 1-0, sitten Heidenheim livahti 2-1 -johtoon, sen jälkeen Bayern kiristi ruuvia ja vyöryi vastustamattomasti 4-2 -johtoon, kunnes Heidenheim nousi vielä kerran tasoihin. Lopulta Robert Lewandowskin rankkarista ampuma 5-4 -maali toi kotijoukkueelle kuitenkin voiton ja jatkopaikan.

– Se oli villi ottelu ja avoin peli. Lopuksi meillä oli hitusen onnea, Bayernin valmentaja Niko Kovac kommentoi Sport1:lle.

Bayernin urakkaa hankaloitti Niklas Sülen ulosajo jo pelin 15. minuutilla. Vieraat löysivätkin suurseuran puolustuksesta useita aukkoja. Erityisen hyvässä iskussa oli hyökkääjä Robert Glatzel, joka teki Bayernin verkkoon hattutempun. Glatzelin viimeinen maali syntyi pilkulta.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin Robert Lewandowski, joka tuli kentälle toisen puoliajan alkajaisiksi. Lewandowski löysi tuttuun tapaan nopeasti yhteisen sävelen Thomas Müllerin kanssa. Hän teki pelissä kaksi maalia ja antoi yhden maalisyötön Müllerin tekemään maaliin.

Välieräpaikka oli Bayernille ennätyksellisesti jo kymmenes perättäinen.

Saksan Cupin välierissä pelaa pääsarjajoukkueista Bayern Münchenin ja Werder Bremenin lisäksi RB Leipzig, sekä neljäntenä kakkosbundesliigan Hamburger SV. Välieräparit arvotaan tulevana sunnuntaina. Välierät pelataan 23.-24. huhtikuuta ja loppuottelu tutulla näyttämöllä Berliinin Olympiastadionilla 25. toukokuuta.