Mestarien liigan välieräjoukkueet ovat viimein selvillä, kun Liverpool ja Tottenham varmistivat keskiviikkona paikkansa neljän parhaan joukossa.

Poimimme viisi mielenkiintoista tilastoa aiheeseen liittyen.

4 – Manchester Cityllä ja Tottenhamilla meni 11 minuuttia neljän maalin tekemiseen. Mestarien liigassa ei ole koskaan tehty kyseistä määrää osumia näin nopeasti.

7 – Tottenham on historian seitsemäs englantilaisjoukkue, joka on päässyt Mestarien liigan välieriin. Aiemmat ovat Arsenal, Chelsea, Leeds, Liverpool, Man City ja Man United. Millään muulla maalla ei ole välieräjoukkueita yhtä montaa. Mukaan ei ole laskettu Euroopan cupia.

12 – Tottenhamin Son Heung-min teki uransa 11. ja 12. Mestarien liiga maalinsa. Hän on nyt Aasian historian paras maalintekijä kyseisessä kilpailussa.

FIFA

@FIFAcom
With 12 goals, 🇰🇷 Son Heungmin surpasses 🇺🇿 Maxim Shatskikh (11) to become the top-scoring Asian in #UCL history 🌏

57 – Tottenhamin edellinen ja ainoa esiintyminen Mestarien liigan tai sen edeltäjän Euroopan cupin välierissä oli vuonna 1962. Millään muulla joukkueella ei ollut vastaavaa 57 vuoden odotusta välieräpaikkojensa välissä.

MisterChip (English)

@MisterChiping
Tottenham returns to a semifinals of the European Cup 57 years after his previous (and only) presence (1962-2019). It is the longest wait of any club to return to play semifinals in the whole history of the European Cup #ChampionsLeague #MCITOT

2004 – Ensimmäistä kertaa vuoden 2004 jälkeen Mestarien liigan välierissä on neljä valmentajaa, joista kukaan ei ole voittanut kyseistä kilpailua. Jürgen Klopp, Ernesto Valverde, Erik ten Hag tai Mauricio Pochettino ovat tämän vuoden nelikko. Viimeksi näin tapahtuessa valmentajat olivat José Mourinho, Claudio Ranieri, Didier Deschamps ja Javier Irureta.

Lähteet: Gazzetta dello Sport, FIFA, MisterChip (Twitter), OptaJoe (Twitter).