Ykkösen rasismitapaus etenee kurinpidon käsittelyyn

© Kuva: Getty Images

EIF:n ja Jaron välinen Ykkösen avauskierroksen ottelu keskeytettiin hetkeksi lauantaina avausjaksolla katsomosta kuuluneen rasistisen huutelun takia. Palloliitto kertoo sivuillaan, että tapaus etenee nyt kurinpidon käsittelyyn.

Erotuomari Mohammed Al-Emara vihelsi ottelun poikki ja yleisöä kehotettiin kenttäkuulutuksen avulla lopettamaan rasistinen huutelu. Tapaus jäi yksittäiseksi ja ottelu pelattiin normaalisti loppuun. Peli päättyi vierasjoukkue Jaron 2-1-voittoon. (Lue lisää)

– Olemme normikäytännön mukaan saaneet ottelusta raportin sekä erotuomarilta että otteludelegaatilta. Nämä olemme toimittaneet kurinpidon käsittelyyn ja asia etenee nyt siellä, Palloliiton erotuomaripäällikkö Jouni Hyytiä kommentoi Palloliiton sivuilla.

– Erotuomarit noudattavat tarvittaessa annettua ohjeistusta, jonka mukaan peli ensin keskeytetään ja kuuluttaja kuuluttaa ennakkoon sovitun tekstin. Jos huutelu jatkuu, peli keskeytetään uudelleen, joukkueet menevät pukusuojaan ja kuuluttaja kuuluttaa toisen tekstin. Jos tämäkään ei tehoa, tuomari keskeyttää pelin kokonaan.

– Tämä ohjeistus on käyty läpi erotuomareiden koulutuksessa huolellisesti ennen tämän kauden alkua ja on äärimmäisen tärkeää, että meillä on selkeät toimintamallit olemassa. Erotuomareita ja seuroja on ohjeistettu ja koulutettu suhtautumaan rasistisiin huuteluihin vakavasti. Rasismille ei ole sijaa jalkapallo-otteluissa.