AC Milan vahvisti Gennaro Gattuson lähdön – seurajohtaja poistui samalla ovenavauksella

© Kuva: Getty Images

AC Milan ja päävalmentaja Gennaro Gattuso ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä. Milan kertoi työsuhteen päättymisestä tiistaina verkkosivuillaan.

Gattuso, 41, toimi Milanin päävalmentajana 18 kuukautta. Hän johdatti päättyneellä Serie A:n kaudella joukkueen viidenneksi.

Kaiken kaikkiaan Gattuso toimi Milanin päävalmentajana 82 ottelussa, joista joukkue voitti 40 ja hävisi 20. Hän nousi Milanin päävalmentajaksi marraskuussa 2017 Vincenzo Montellan saatua potkut.

Gattuso on valmentanut aiemmin Italiassa Milanin alle 19-vuotiaiden joukkuetta, AC Pisaa ja Palermoa. Ulkomailla hän on luotsannut kreikkalaista OFI Creteä ja sveitsiläistä Sionia, jossa hän toimi pelaajavalmentajana.

Pelaajaurallaan Gattuso edusti AC Milania 467 ottelussa vuosina 1999-2012. Hän voitti seurassa pelaajana mm. kaksi Serie A:n ja Mestarien liigan mestaruutta.

Gattuso kertoi lähdöstään itse jo aiemmin tiistaina ja ilmoitti samalla, ettei hän vaadi Milanilta saataviaan kahdesta sopimusvuodesta, jotka hänellä olisi vielä ollut jäljellä.

Milan tiedotti tiistaina myös, että seuran urheilutoimenjohtaja Leonardo on eronnut tehtävästään.

Niinikään pelaajaurallaan Milania edustanut Leonardo, 49, siirtyi seuran urheilutoimenjohtajaksi viime kesänä. Hänen vastuullaan oli hoitaa seuran asioita siirtomarkkinoilla.