AC Milan joutuu etsimään uuden päävalmentajan. Milan jäi pisteen erolla Serie A:n viidenneksi ja ulos ensi kauden Mestarien liigasta, ja se riitti legendaariselle Gennaro Gattusolle.

41-vuotiaalla Gattusolla oli sopimusta Milanin kanssa vielä kaksi vuotta, mutta hän päätti vetää omat johtopäätöksensä. Suoraselkäinen ratkaisu on saanut myös kiitosta osakseen, ja tukiviestejä on sadellut Gattusolle.

– Tämä on kivulias, mutta hyvin harkittu päätös, Gattuso sanoi La Repubblicalle Football-Italian mukaan.

– Päätös lähteä Milanin penkiltä ei ole helppo, mutta se on päätös, joka minun piti tehdä. Ei ole olemassa mitään tarkkaa hetkeä, milloin päätökseni tein. Se oli näiden 18 kuukauden summa.

– Elin nämä kuukaudet suurella intohimolla, ja ne olivat unohtumattomia kuukausia.

Gattuso ei vaadi saamatta jäävää palkkaansa.

– Luovun kahdesta sopimusvuodestani, koska tarinani Milanin kanssa ei voi koskaan olla rahakysymys.

Gattuso aloitti AC Milanin valmentajana marraskuussa 2017. Puolitoistavuotisen pestin aikana vain Juventus ja Napoli saavuttivat pisteitä paremmalla keskiarvolla kuin Gattuson Milan.

Gattuso edusti pelaajana AC Milania vuosina 1999-2012, pelaten seurassa 468 ottelua. A-maaotteluita vuoden 2006 maailmanmestarille kertyi 73.

Milan Eye

@MilanEye
Gattuso to La Repubblica: "Deciding to leave Milan is not easy. But it's a decision I had to make. Mine is a painful but thoughtful choice.

"Do I renounce two years of my contract? Yes, because my history with Milan can never be a matter of money."

OptaPaolo

@OptaPaolo
1.81 - AC Milan averaged a 1.81 points/game in Serie A under Gennaro #Gattuso, less only than Juventus (2.44) and Napoli (2.13) over the same period (since 27/11/2017). Ringhio.

Tancredi Palmeri

@tancredipalmeri
Quite a decision from #Gattuso , who resigned renouncing to 5.5m€, not having any other offer in hands, and only as a matter of respect to Milan.
I can’t remember any similar case.
What a man