Avausmaalinsa Suomen kentillä tehnyt Daniel Sjölund: ”Cup-finaalista tulee hemmetin kivaa”

© Kuva: Juha Tamminen

Monivuotinen Suomen A-maajoukkuepelaaja Daniel Sjölund muutti Suomesta ulkomaille vain 16-vuotiaana. Sjölund teki pitkän uran Englannissa ja etenkin Ruotsissa, kunnes palasi täksi kaudeksi takaisin kotiin Ahvenanmaalle.

Ennen Suomesta lähtöään Sjölund ei ehtinyt Kakkosta korkeammalla pelata, joten huhtikuussa nähtiin miehen veikkausliigadebyytti. Torstaina 36-vuotias Sjölund sai tuulettaa ensimmäistä maaliaan kotimaan kentillä (ainakin korkeammat sarjatasot ja Suomen Cup huomioituna), kun hän viimeisteli 1-1 -tasoituksen VPS:n verkkoon cupin välierässä. IFK Mariehamn voitti ottelun lopulta 3-1 Sjölundin, Robin Sidin ja Tarik Hamzan maaleilla.

Sjölundin maali syntyi vasemmalla jalalla Robin Sidin syötöstä taaksepäin.

– En ole kovin usein niin ylhäällä kentällä, ”Daja” naurahti Nya Ålandin haastattelussa.

– Ensimmäinen ajatus oli, että saisin Sidiltä irtopallon ja laukoisin suoraan. Kun syöttö sitten tuli, päätin kuitenkin ottaa sen ensin haltuun. Kun pallon saa juuri 16:n rajan ulkopuolella, silloin pitää kokeilla. Siitä pitää laukoa.

Cup-finaalipaikka on IFK Mariehamnille sen historian toinen. Vuonna 2015 IFK kukisti Valkeakoskella pelatussa loppuottelussa FC Interin. Sjölund odottaa jo nyt 15.6. Ilvestä vastaan pelattavaa loppuottelua vesi kielellä.

– Siitä tulee hemmetin kivaa. Meillä on nyt ennen sitä muutama ottelu, mutta totta kai odotamme sitä. Pelataan mestaruudesta, joka sitä paitsi veisi eurokentille, Sjölund muistuttaa.

Suomen Cupin voitosta palkitaan 50 000 eurolla. UEFA jakaa Eurooppa-liigan ensimmäiselle karsintakierrokselle osallistumisesta palkintorahoina tällä kaudella 240 000 euroa, ja luultavasti summa pysyy suunnilleen samana myös ensi kaudella. Moinen palkintosumma tekisi IFK Mariehamnin taloudelle epäilemättä todella hyvää. Seura tiedotti maaliskuussa hyvin avoimesti kehnosta taloustilanteestaan, kun se avasi avoimen osakeannin (lue lisää).

Lähde: Veikkausliigan kotisivut


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!