Bayern-ikonit lähtevät, yksi sai pettyä: ”Minusta se oli surullista”

© Kuva: Getty Images

Bayern München voitti lauantaina seitsemännen perättäisen bundesliigamestaruutensa. Mestaruus varmistui tyylillä, kun Eintracht Frankfurt kukistui Allianz Arenalla komeasti maalein 5-1.

Komeat jäähyväiset pitkäaikaiselta kotiyleisöltään saivat myös Bayern-ikonit Franck Ribéry ja Arjen Robben, jotka pelasivat vielä viimeisen kerran Bayernin paidassa kotiareenallaan. Ribéry ja Robben pääsivät kentälle reilun tunnin pelin jälkeen, ja molemmat tuulettivat jäähyväisissään tekemäänsä maalia.

36-vuotias Ribéry on pelannut Bayernissa peräti 12 kautta. Bundesliigamestaruus oli Ribérylle peräti yhdeksäs, ja sillä hän nousi yksin sarjan historiatilaston kärkeen. Yksikään toinen pelaaja ei ole pystynyt yli kahdeksaan mestaruuteen.

Kovin paljon pekkaa pahemmaksi ei jää myöskään Arjen Robben, joka pelasi Bayernissa kymmenen kautta ja liittyi lauantaina kahdeksan mestaruuden kerhoon.

Bayernin kotifanit hyvästeli ottelussa kuitenkin myös kolmas seuraikoni ja joukkueen aina uskollinen luottomies, 33-vuotias brassipuolustaja Rafinha. Rafinha ei ole kuitenkaan kuulunut valmentaja Toni Kovacin avainpelaajiin, ja pettymyksekseen brasilialainen sai seurata koko ottelun penkiltä. Bayern-pomo Uli Hoeneß kuvaili Eintracht-peliä erityiseksi, koska ”Ribéryn, Robbenin ja Rafinhan myötä osa perheestä lähtee”. 35-vuotias Robben onkin myös harmissaan siitä, ettei Rafinha saanut enää kotiareenallaan pelata.

– Se sattuu. Olisin toivonut, että myös Rafinha olisi saanut hyvästellä seuran kentällä, Robben totesi Kickerille pelin jälkeen.

Kenties valmentajan ajatuksissa oli Rafinhallekin minuutteja antaa, mutta suunnitelmat muuttuivat, kun Leon Goretzka loukkaantui. Kovac ei halunnut ottaa 1-0 -tilanteessa riskejä – mestaruustaistelun ollessa yhä käynnissä – vaan lähetti Rafinhan sijaan Renato Sanchesin kentälle.

– Minusta se oli surullista, Robben myönsi.

Pitkästä aikaa yli yhden puoliajan pelannut Sanches teki ottelussa Bayernille 3-1 -maalin ja juoksi tuulettamaan osumaansa Rafinhan suuntaan. Myös Sanches osoitti pelin jälkeen arvostustaan brassikonkarille.

– Rafinha ja Franck ovat auttaneet minua paljon vaikeina hetkinä. Tämä oli molempien viimeinen peli, joten ajattelin heitä.

Bayern kohtaa kauden viimeisessä ottelussaan Berliinin Olympiastadionilla ensi lauantaina Saksan Cupin finaalissa RB Leipzigin. Kenties tuossa ottelussa myös Rafinha, joukkueen sisällä erittäin pidetty pelaaja, saa myös tilaisuutensa hyvästeihin kentän puolella.


FC Inter vs KuPS – näin lunastat 50€ ilmaisvedon

  1. Avaa pelitili  Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta  ja lyö vähintään 1€ veto tämän ottelun voittajasta.
  3. Jos veikkaat ottelun voittajan oikein, saat 50€ ilmaisvedon.