Mestarien liigan välieriin edennyt, viikonloppuna Hollannin cupin valloittanut ja yhä triplamestaruudesta haaveileva Ajax on pelannut suurenmoisen kauden. Nimet André Onana, Hakim Ziyech, Dusan Tadic ja Donny Van de Beek ovat nousseet kaikkien huulille.

Silti joukkueen pelätään hajoavan ensi kaudeksi pahanpäiväisesti, kuten odotettua paremmin menestyville yllätysnipuille nyt tuppaa käyvän. Frenkie de Jong siirtyy Barcelonaan, ja mitä todennäköisimmin johonkin suurseuraan matkaa myös 19-vuotias kapteeni Matthijs de Ligt.

Siirtohuhuissa on ollut myös Argentiinan maajoukkueeseen noussut laitapuolustaja Nicolas Tagliafico, mutta Tagliaficolla oli perjantaina kannattajilleen iloisia uutisia. Puolustajan sopimusta kohennetaan ja hän vakuuttaa jatkavansa ainakin ensi kauden Amsterdamissa. Tagliaficoa oli huhuttu aiemmin muun muassa Atlético Madridiin, Barcelonaan, Juventukseen ja Arsenaliin.

– Moi fanit, mitä kuuluu? Haluan vain kertoa teille, että jään tänne vielä yhdeksi kaudeksi. Toivotaan, että siitä tulee hyvä vuosi, aivan kuten tämäkin on ollut. Halaus kaikille, Tagliafico kertoi Ajaxin Twitteriin lataamalla videolla.

AFC Ajax

@AFCAjax
¡Vamos @Nico_Taglia! 🔥🇦🇷

❌❌❌ is his home!

GOAL

@goal
Arsenal ❌
Juventus ❌
Ajax ✅

Nicolas Tagliafico has signed a new contract with Ajax until 2022, which includes a promise that he will play for the club next season ✍️

26-vuotias Tagliafico siirtyi kotimaastaan Argentiinasta Ajaxiin tammikuussa 2018, ja nousi nopeasti joukkueensa profiilipelaajaksi. Viime marraskuussa hänet valittiin Eredivisien kuukauden pelaajaksi. Tagliafico kuului myös Argentiinan viime kesän MM-joukkueeseen.

Tagliaficon Ajax kohtaa keskiviikkona kotikentällään Tottenhamin Mestarien liigan välierien toisessa osaottelussa. Avausosan Ajax voitti Lontoossa 1-0.