Eurooppa-liiga: Arsenal käänsi ottelun voitokseen – Chelsealle hyvä tulos vieraissa

© Kuva: Getty Images

Eurooppa-liigan välierävaihe polkaistiin torstaina käyntiin otteluilla Arsenal-Valencia ja Eintracht Frankfurt-Chelsea.

Arsenal-Valencia 3-1

Vierasjoukkue Valencia siirtyi johtoon jo 11. minuutilla. Daniel Parejon kulmapotku löysi takatolpalta Rodrigon, joka jatkoi pallon toiselle puolelle maalia. Siellä korkeimmalle nousi Mouctar Diakhaby, joka puski pallon verkkoon. 0-1.

Espanjalaisten hurmosta ei kauan kestänyt. Alexandre Lacazette pelasi 18. minuutilla Pierre-Emerick Aubameyangin puolittaiseen läpiajoon. Gabonilaiskärki ei päässyt laukomaan, mutta siirsi pallon vierelleen takaisin Lacazettelle, joka sai siirtää pelivälineen tyhjään verkkoon. 1-1.

Vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin Lacazette osui jälleen. Hän pääsi puskemaan Granit Xhakan keskitykseen. Valencian maalivahti Neto sai näppejään yrityksen tielle, mutta pallo ehti ylittää maaliviivan ennen kuin vieraiden puolustus purki pelivälineen kauemmas. 2-1.

Arsenal iski vielä kerran juuri ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Sead Kolašinac keskitti takatolpalle Aubameyangille, joka laittoi pallon suoraan ilmasta volleylla sisään. 3-1.

Eintracht Frankfurt-Chelsea 1-1

Kotijoukkue avasi maalihanat 23. minuutilla vastahyökkäyksestä. Filip Kostić antoi nappikeskityksen Luka Jovićille, joka puski pallon taidokkaasti päällään takakulmaan. 1-0.

Chelsea tuli tasoihin ensimmäisen jakson viimeisellä minuutilla. Ruben Loftus-Cheek petasi kulmapotkun jälkitilanteessa vetopaikan Pedrolle, joka haki vasemman jalkansa vapaaksi ja tykitti pallon takanurkkaan. 1-1.

Otteluparien toiset osat pelataan ensi viikon torstaina.