Tottenhamin huikea nousu 45 minuutin aikana kolmen maalin tappioasemasta Mestarien liigan finaaliin liikutti myös entisiä pelaajia, jotka toimivat mediatalojen asiantuntijoina. Kommentaattorit olivat pääosin todella iloisia Spursin ja etenkin sen argentiinalaisvalmentajan Mauricio Pochettinon puolesta.

– Pochettino itki kuin pikkuvauva ja putosi polvilleen, kun Tottenham teki maalin, Manchester Unitedin ex-pelaaja Darren Fletcher kuvaili BBC Radio 5 Livelle.

– Oli tunteikasta katsella häntä ja nähdä, kuinka paljon tämä merkitsi hänelle.

Tottenhamissa vuosina 2005-2013 pelannut Jermaine Jenas antoi myös tunteen viedä ottelun ratkaisuhetkillä. Jenas ymmärsi, mitä menestys Tottenham-konkareille merkitsi.

– Ensin kiljuttiin ja sitten menetin tyystin ääneni, Jenas kertoi BBC Radio 5 Livelle.

– Se oli raakaa tunnetta – epäuskoa ja järkytystä. En usko, että Jan Vertonghenin ja Toby Alderweireldin kaltaiset pelaajat, jotka ovat olleet seurassa jo pitkään, kuvittelivat pelaavansa Mestarien liigan finaalissa Tottenhamin väreissä.

– Spurs tarvitsee tällaisia päiviä. Jos he voittavat loppuottelun, se lähettäisi heidät täysin eri stratosfääriin. Se olisi seurahistorian paras ilta.

– Valmentajat saavat kuunnella kaikenlaista, mutta tämä oli Mauricio Pochettinon ilta. Voi olla, ettei hän saa enää koskaan kokea tällaista ottelua. Olen iloinen hänen ja seuran puolesta, Jenas jatkoi.

Myös Manchester Unitedin ex-toppari Rio Ferdinand mykistyi Tottenhamin nousun edessä.

– Kun se tapahtui, menin melkein sanattomaksi, BT Sportsin asiantuntijana toimiva Ferdinand totesi.

– Siihen tarvitaan sydäntä, intohimoa ja kaikkensa peliin laittamista.