Täysin uskomaton loppuratkaisu Mestarien liigan välierässä! Tottenham finaaliin viimeisen sekunnin osumalla – Mauricio Pochettino puhkesi kyyneliin

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Mestarien liiga on tällä kaudella tarjonnut sellaista draamaa, että alta pois. Myös keskiviikon välierässä nähtiin jälleen hurjapäinen ottelu, kun Tottenham eteni Mestarien liigan finaaliin Lucas Mouran viime hetken osumalla.

Ajax sai lentävän lähdön otteluun, kun Ajaxin 19-vuotias topparikapteeni Matthijs de Ligt puski kulmapotkusta kotijoukkueen johtoon. Ajax tuli väkevästi otteluun ja sai heti pikaisen maalin, mitä joukkue tuntui lähteneen hakemaan.

Omalla läsnäolollaan ottelua kunnioitti myös Jari Litmanen, joka nautiskeli huimasta välierästä Amsterdam Arenan vip-aitiossa muun muassa Patrick Kluivertin ja Edwin van der Sarin kanssa. Litmanen oli viikko takaperin Camp Noulla katsomassa, kun hänen vanhat seuransa, Barcelona ja Liverpool, kohtasivat. Tällä kertaa oli vanhoista seuroista Ajaxin vuoro.

Liekö sitten Litmasen läsnäololla jälleen vaikutusta kotijoukkueeseen, mutta Ajax pelasi vahvasti ensimmäisellä jaksolla ja oli selvästi vaarallisempi joukkue. 35. minuutilla parivaljakko Dusan Tadic – Hakim Ziyech juonivat Ajaxin jo 2-0-johtoon. Tadic tajoili boksin sisään Ziyechille, joka tykitti tarkasti pallon maalin oikeaan laitaan ohi voimattoman Hugo Llorisin. Tauolle mentiin Ajaxin 2-0-johdossa.

Mestarien liigan taika

Ottelu näytti vahvasti siltä, että toisesta puoliajasta tulisi lähinnä loppuvihellyksen odottelua. Sen verran hallitseva Ajax oli avauspuoliskolla. Mutta mitä vielä, Tottenham käynnisti hurjan kirin.

Ajax antoi pallonhallinnan Tottenhamille selkeästi, ja Spurs alkoi painaa kohti Ajaxin maalia. Tottenham vaihtoi kentälle myös lisää hyökkäysvoimaa, kun Victor Wanyaman tilalle tuli espanjalaiskärki Fernando Llorente.

Lucas Moura käynnisti virallisesti kirin 55. minuutilla nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Ajax nosti erikoistilanteeseensa myös topparin de Ligtin ylös, ja Tottenham voitti pallon. Danny Rose hassutti pallon de Ligtin jalkojen välistä ja pelasi nopeasti pystyyn. Lucas pelasi Dele Allille, joka sai pelattua pallon takaisin Lucasille, joka viimeisteli nopean hyökkäyksen päätteeksi pallon varmasti oikeaan alakulmaan.

Vain muutama minuutti myöhemmin Llorente pääsi lähietäisyydeltä kokeilemaan, mutta André Onana otti huipputorjunnan. Pallo jäi kuitenkin pyörimään maalin eteen eikä Lasse Schöne saanut purettua tilannetta. Lucas hyödynsi tämän ja tykitti parin käännöksen jälkeen pallon maaliin.

Peli oli yhtäkkiä herännyt eloon. Amsterdam Arenan lehterillä alkoi tunnelma tiivistyä.

Tolppa ulos, tolppa sisään

Ajax ryhdistyi Tottenhamin toisen osuman jälkeen, vaikka Spurs saikin vielä rakenneltua tekopaikkoja. Toisaalta myös kotijoukkue pääsi paikoille. Ajoittain kentällä mentiin hirmuista vauhtia päästä päähän.

Ziyechilla oli lähellä ratkaista ottelu 79. minuutilla. Miehen laukaus kuitenkin osui oikeaan tolppaan.

Tottenham aloitti lopullisen rynnistyksensä viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa. Spurs-toppari Jan Vertonghen pääsi puskemaan huippupaikasta, mutta Onana nappasi erittäin tärkeän torjunnan ja osuipa pallo jatkotilanteessa ylärimaan. Hetki myöhemmin Heung-min Son pääsi tykittämään boksin sisällä vasemmalta, mutta voimakas laukaus viuhui yli maalin.

Tottenhamin painettua päälle lisäajalla, avautui Ziyechille hyvä paikka, mutta Lloris venyi isoon torjuntaan.

Neljännellä lisäaikaminuutilla Tottenham sai kulmapotkun, johon myös maalivahti Lloris nousi mukaan. Llorente pääsi puskemaan, mutta pusku karkasi yli maalin. Kiri vaikutti olleen siinä…

Lopulta jotain uskomatonta tapahtui Amsterdam Arenalla. Tottenham pelasi pitkän pallon boksin tuntumaan. Llorente voitti kaksinkamppailun, Dele Alli sai pelattua pallon Lucasille, joka tykitti Tottenhamin finaaliin juuri kun lisäajan viimeinen minuutti tuli täyteen. Lucasin hattutemppu vei lopulta Tottenhamin finaalin!

Pelin dramaattisuudesta kertoo paljon se, että Tottenhamin manageri Mauricio Pochettino puhkesi kyyneliin ottelun päätyttyä.

Ajaxin tarina hakee vertaistaan, sillä joukkue eteni Mestarien liigaan karsintojen kautta. Ajax on pudottanut jatkopeleissä Juventuksen, hallitsevan mestarin Real Madridin, mutta lopulta Tottenham ja Lucas Moura oli liikaa.

Finaalissa Tottenham kohtaa huikean nousun Barcelonaa vastaan tehneen Liverpoolin. Mestarien liigan kausi 2018-19 saa todellakin arvoisensa päätöksen kesäkuun ensimmäisenä päivänä.

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS