Huuhkajien Glen Kamaran edustama Rangers kohtaa tänään lauantaina Skotlannin Valioliigassa ikivihollisensa Celticin.

Sarjataulukon ja mestaruustaiston kannalta ottelussa ei ole panosta. Celtic on jo varma mestari ja Rangers tulee varmuudella toiseksi. Old Firm -nimellä tunnettu derby jättänee tuskin siltikään ketään kylmäksi.

Tammikuussa Rangersin riveihin Dundee FC:stä siirtynyt Kamara, 23, pääsi kokemaan Old Firmin tunnelman ensimmäistä kertaa maaliskuun lopussa. Tuolloin Rangers hävisi 1-2 ja Kamara pääsi kentälle vain reiluksi kymmeneksi minuutiksi.

Tänään hänen odotetaan olevan avauksessa. Kamara on kerännyt kehuja niin Rangersin managerilta Steven Gerrardilta kuin myös seuran kannattajilta.

Glasgow’n paikallisottelun alla ylistyskuoroon on liittynyt myös yllättävämpi nimi, Celticin ikonipelaaja Jackie McNamara, jonka mielestä Kamara erottuu edukseen Rangersin keskikentällä.

– Minusta siinä (Rangersin keskikentällä) ei oikein ole luovuutta tai juoksuvoimaa, kommentoi McNamara Daily Starin mukaan.

– Juoksuvoima tulee oikeastaan Kamaran kautta. Hän on ainoa, jolla on oikeasti voimakkaat jalat ja nopeutta.

– Loput ovat riittävän eteviä pelaajia, he ovat hyviä ammattilaisia.

Myös Rangersin legendapelaaja Barry Ferguson kommentoi joukkueen nykyistä keskikenttää ja nosti Kamaran esiin hyvänä hankintana.

– Olen vaikuttunut Steven Davisin, Glen Kamaran ja Ryan Jackin kolmiosta sekä Scott Arfieldista, joka tulee vasemmalta sisään pelaamaan yhteen Jermain Defoen kanssa, kommentoi Ferguson Daily Recordille.

– He ovat kaikkia hyviä pallon kanssa ja he ovat sanelleet pelien kulun, mutta tämä on se tulikoe mestaria ja pahinta kilpailijaa vastaan. Glen Kamara on ollut hyvä hankinta. Hänestä näki Dundeessa, että hän on hyvä pelaaja, mutta on vaikea arvioida sellaista pelaajaa, joka pelaa pyristelevässä joukkueessa. Mutta hän on sopeutunut todella hyvin.