Ajax jatkaa huimaa kevättään Mestarien liigassa. Nuori ja nälkäinen hollantilaisjoukkue kävi ryöstämässä 1-0-vierasvoiton Tottenhamista Mestarien liigan ensimmäisessä välierässä.

Ajax meni jo 15. minuutilla johtoon, kun Donny van de Beek pelattiin loistavaan tekopaikkaan, josta mies viimeisteli varmasti pallon vasempaan alakulmaan. Hienon Spurs-linjan puhkovan syötön maaliin antoi Hakim Ziyech.

Ottelun puhuttavin tapahtuma nähtiin ensimmäisen puoliajan loppupuolella. Tottenhamin keskuspuolustaja Jan Vertonghen löi päänsä toppariparinsa Toby Alderweireldin selkään. Vertonghenin putosi maahan ja kasvoista valui verta. Hänet vietiin kentän laidalle paikattavaksi.

Lopulta Tottenhamin lääkintähenkilökunta ja erotuomari Antonio Mateu Lahoz antoivat Vertonghenille luvan tulla takaisin kentälle. Nopeasti Spurs-toppari kuitenkin näytti, ettei pysty pelaamaan ja miehen tila vaikutti romahtavan. Hän hoiperteli lopulta pelikavereiden avulla pelaajatunnelin uumeniin, lue lisää tästä.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Jan Vertonghen sai hurjan tällin. Kuva: Getty Images.

Vertonghenin tilalle tuli Moussa Sissoko. Samalla Tottenham siirtyi kolmen topparin linjasta neljän puolustajan linjaan. Avausjakso oli selkeästi Ajaxin hallintaa ja van de Beekin tekemä vierasmaali voi nousta vielä todella tärkeäksi otteluparin kannalta.

Toisella jaksolla Tottenham oli parempi, mutta tehoton. Muutama paikka aukesi ensimmäisellä puoliajalla varjojen mailla harhailleelle Dele Allille, joka ei maalinteossa onnistunut.

Tottenhamin hyökkäyksestä olivat pois loukkaantumisen takia tähtihyökkääjä Harry Kane sekä varoitustilin täyttymisen vuoksi Heung-min Son. Poissaolot näkyivät Ajaxia vastaan ainakin tehojen valossa. Kane on tehnyt Mestarien liigassa viisi maalia ja Son neljä.

Ajaxille aukesi loistava paikka 78. minuutilla. David Neres pääsi hyvään paikkaan boksin sisällä, vasemmalla puolella. Neres sijoitti laukauksen kohti oikeaa alakulmaa ja Hugo Lloris jähmettyi paikalleen, mutta tolppa pelasti Tottenhamin takaiskulta.

Ajax on ehdottomasti ollut tämän Mestarien liiga -kauden suurin sensaatio. Nuori joukkue on pudottanut jatkopeleissä jo Real Madridin ja Juventuksen raivatessaan tiensä välieriin. On myös syytä muistaa, että Ajax eteni Mestarien liigan lohkovaiheeseen karsintojen kautta.

Välierien toinen osaottelu pelataan Amsterdamissa keskiviikkona 8. toukokuuta. Silloin ratkeaa, ketkä pelaavat Mestarien liigan finaalissa. Toisessa välieräparissa kohtaavat Liverpool ja Barcelona.