Iker Casillas kuuli sydänkohtauksestaan vasta jälkikäteen: ”Hän teki elämänsä torjunnan”

© Kuva: Getty Images
Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Jalkapalloihmisten vapunvieton saattoi pysäyttää yllättävä, Portugalista kantautunut uutinen, jonka mukaan maalivahtilegenda Iker Casillas oli saanut sydänkohtauksen. Casillas näyttää selviävän vakavasta tilanteesta säikähdyksellä, mutta lääkärit pelkäävät silti 37-vuotiaan maalivahdin peliuran olevan ohi.

Tilanteessa oli joka tapauksessa aineksia paljon pahempaankin. Portossa nykyisin pelaavan Casillasin agentti Carlo Cutropia puhui suojattinsa tapauksesta Radio Marcalle, ja kuvaili sydänkohtausta Casillasin uran suurimmaksi voitoksi, yli jopa maailmanmestaruuden.

– Iker alkoi voida huonosti harjoitusten puolivälissä, Cutropia kertoi Marcan mukaan.

– Häntä sattui pahasti rintaan, suuhun ja käsivarsiin. Hän ei ollut tajuissaan sydänkohtauksen saadessaan. Hän kuuli siitä jälkikäteen.

– Ikerillä ei ollut koskaan aiemmin ollut mitään oireita. Hänellä oli valtavasti tuuria, että sydänkohtaus tapahtui treeneissä, Porton lääkäreiden läsnäollessa. Jos se olisi tapahtunut kotona, seuraukset olisivat voineet olla arvaamattomat.

Casillas on toipunut keskiviikosta lähtien sairaalassa ja on pirteällä tuulella.

– Iltapäivällä Iker oli meidän kaikkien tuntema Iker. Hän vitsaili ja oli iloinen, Cutropia jatkoi.

– Hän on taistelija, koska hän ei tule enää pelaamaan. Tämä on tärkeämpää kuin MM-kulta. Tämä on hänen elämänsä suurin voitto, ja tänään Iker otti elämänsä parhaan torjunnan.

Casillasin ansioluettelo on vertaansa vailla. Hän on esiintynyt yhdeksässä arvoturnauksessa ja on 167 A-maaottelullaan Euroopan toiseksi eniten maaotteluita pelannut pelaaja, edellään vain kollega Gianluigi Buffon. Turnauksista jäi muistoiksi MM-kulta ja kaksi EM-kultaa.

Real Madridissa Casillas voitti viidesti La Ligan ja kolmesti Mestarien liigan. Viisi kertaa hänet on valittu myös maailman parhaaksi maalivahdiksi. Casillas on myös eniten otteluita Mestarien liigassa pelannut pelaaja. Vuodesta 2015 lähtien Real Madrid -kasvatti on edustanut portugalilaista Portoa.

Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!