Inter-legenda Magnus Bahne on ilahtunut turkulaisten alkukaudesta: ”Tuntuu, että sooloilijoita ei ole yhtään, joita melkein joka vuosi on ollut”

© Kuva: Juha Tamminen

Turun Inter johtaa Veikkausliigaa tasapistein Ilveksen ja KuPS:n kanssa. Sinimustien alkukausi on ollut lupauksia herättävä useamman vaikean kauden jälkeen. Joukkue on löytänyt tekemiseensä jälleen peli-ilon ja tekemisen meiningin.

Inter-legenda Magnus Bahne on pitänyt näkemästään.

– Kokonaisuus on ollut hyvä. Alkukankeuden jälkeen porukka on selvinnyt aika mallikkaasti. Peli on ollut välillä aika vakuuttavaakin.

– Suurin näkyvä ero on tapahtunut koko joukkueen pelifilosofiassa sekä henkisellä puolella. Kentällä nähdään nälkäisiä jätkiä, jotka haluavat päästä pelaamaan ja treeneissä mennään kuulemma säästelemättä, Bahne iloitsee SuomiFutis-sivustolle.

– Taistellaan suuremman asian puolesta ja jokainen laittaa itsensä likoon, hän lisää.

Entisen maalivahdin mielestä näköpiirissä ei ole suuria esteitä menestykselle.

– Interille on tullut joka kaudella jotain yllättävää. Terveystilanne on suhteellisen hyvä ja tällä hetkellä se itseluottamus on sen verran kova, että ei kulman takana näy mitään dramaattista.
Valencic (Filip) on ollut erinomaisen hyvä. Ojala (Mika) on selvittänyt vaikeudet ja päässyt taas kunnolla parrasvaloihin. Furkka (Timo Furuholm) on myös päässyt iskemään muutaman maalin. Tuntuu että sooloilijoita ei ole yhtään, joita melkein joka vuosi on tähän asti ollut, Bahne pohtii.

Turussa on uskallettu puhua ääneen jopa mestaruusmahdollisuudesta.

– On varmastikin mahdollisuudet. Tänään IFK vieraissa on jokaiselle joukkueelle vaikea paikka, mutta se voitto pitäisi ehdottomasti ottaa. Sitten viikon päästä on kotona vastassa Ilves. Jos sen vielä voittaisi, niin tässä on mahdollisuus tehdä jopa kaulaa. Saa nähdä mitä tuleman pitää.
– Kyllä Inter varteenotettava ehdokas ainakin on. Eikä sen kokoisella seuralla muuta tavoitetta voi ollakaan, 13 kautta Veikkausliigassa Interin maalilla torjunut Bahne toteaa.

Kultamitalit kiinnostaa kuitenkin muitakin.

– HJK tulee varmasti heräämään taisteluun mukaan. KuPS on myös pelannut ihan hyvin ja Ilves on totta kai mukana taistossa.

– Ilveksen kohdalla pitkässä juoksussa hyökkäysarsenaali voi tulla kuitenkin ongelmaksi. Kaikkia kunnia Ilvekselle, että tuolla pelityylillä pärjää noin hyvin. Se on ihan sama, millä tyylillä sen mestaruuden voittaa sitten. Mika Hilander on yksi sarjan parhaista maalivahdeista ja hän on lopullisesti tilkinnyt sen puolustuksen.

Interillä on kesällä edessä Veikkausliigan lisäksi myös europelit, joihin se saavutti paikan viime kaudella Suomen Cupin voitolla. Bahnen mielestä joukkue voi jopa yllättää niissä.

– Joukkueesta löytyy monta pelaajaa, jotka pystyy maaleja tekemään. Europelit on joka yksilölle loistava näyttöpaikka. Kollektiivin kautta kuitenkin yksilöt pääsevät loistamaan, eli uskon heidän pelaavan niissäkin hyvin yhtenäisesti, seuraikoni arvioi.

HIFK-Inter alkaa lauantaina Helsingissä klo 17.00.

Jesse Happonen