Italialaislehti La Repubblica on julkaissut yksityiskohtaisen paljastusraportin AS Roman viime joulukuun pukukoppiselkkauksesta. Raportin pohjana toimii entisen Roma-valmentaja Ed Lippien puheenjohtaja James Palottalle lähettämä sähköposti.

Lippie ei enää työskentele Romassa, mutta hänellä on läheisiä tietolähteitä edelleen seurassa.

Sanomalehti kertoo Lippien sähköpostin pohjalta, että joulukuun 16. päivä tapahtuneessa pukuhuoneen kaaoksessa Roman veteraanipelaajat, kuten Daniele De Rossi, Kostas Manolas ja Edin Dzeko vaativat potkuja useammalle miehelle seuran johtoportaassa.

Eroa vaadittiin silloisen päävalmentajalle Eusebio Di Francescolle, urheilutoimenjohtaja Monchille ja seuralegenda Francesco Tottille. Monchi ja Di Francesco jättivät seuran samaan aikaan.

Lippien Pallottalle tekemien paljastusten mukaan pelaajilla oli syynsä saada koko kolmikko pois. Valmentaja di Francescon pelitapa nähtiin mielipuolisen ja espanjalainen oli liian narsistinen löytääkseen sopivat pelaajat siihen.

[readmore from=AS-Roma]

Urheilujohtaja Monchi puolestaan nähtiin kaksinaamaisena ja manipuloivana. Tottin läsnäolo pukukopissa oli negatiivinen, koska legenda oli oli liian läheinen Di Francescon kanssa.

Romalla ei ole ensi kaudeksi vielä valmentajaa. Maaliskuussa saapunut Claudio Ranieri luotsasi seuraa vain muutaman kuukauden.

Roma jäi myös ulos Mestarien liigasta.