Manchester Cityn kannattajat lienevät vasta toipumassa Vincent Kompanyn lähtöilmoituksesta. Cityn monivuotinen kapteeni kertoi äskettäin jatkavansa uraansa kasvattajaseuransa Anderlechtin pelaaja-valmentajana.

Nyt englantilaislehdistö kertoo toisenkin City-konkarin, vuonna 2010 seuraan siirtyneen David Silvan olevan mahdollisesti lähtökuopissa. TalkSPORTin mukaan 33-vuotiaalle espanjalaiselle on tarjottu qatarilaisesta seurasta kaksivuotista sopimusta, jonka arvo olisi noin 13,6 miljoonaa euroa – puhtaana käteen.

Silva on ollut viime kaudet Cityn ehdottomia avainpelaajia. Hän auttoi joukkueen voittamaan tällä kaudella Englannin kentillä historiallisen triplamestaruuden, ja teki myös avausmaalin FA Cupin loppuottelun 6-0 -voitossa Watfordista. Kaikkiaan Silva on voittanut Cityssä neljä kertaa Valioliigan sekä kuusi erilaista cup-mestaruutta.

[readmore from=Silva-David]

Mikäli Silva todella Cityn jättää, on Pep Guardiolalla jo toivekorvaaja katsottuna. City haluaisi värvätä keskikentälleen belgialaisen Youri Tielemansin. AS Monacon Tielemans pelasi Leicesterissä lainapestillään hienon kauden, ja hänen siirtosummakseen arvioidaan noin 45 miljoonaa euroa.

David Silva on Kompanyn lähdettyä seurasta Manchester Cityn nykyjoukkueen pitkäaikaisin pelaaja.