Lähde: AC Milanilla kaksi ehdokasta uudeksi päävalmentajaksi

© Kuva: Getty Images

AC Milan etsii parhaillaan uutta päävalmentajaa purettuaan yhteisymmärryksessä sopimuksensa Gennaro Gattuson kanssa. Seuralegenda Gattuso luotsasi Milania viimeiset 1,5 vuotta ja johdatti joukkueen tällä kaudella Serie A:ssa viidenneksi ja siten Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen.

Sport Mediaset kertoo, että Milanin ykkösvaihto uudeksi käskyttäjäksi on Lazion päävalmentaja Simone Inzaghi. Lazio tuli tällä kaudella Italian pääsarjassa vasta kahdeksanneksi, mutta se pääsi ensi kauden Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen Italian cupin mestaruuden ansiosta.

Vuodesta 2016 lähtien Lazion edustusjoukkuetta valmentanut Inzaghi, 43, ei todennäköisesti ole helposti irtoamassa seurasta. Hänen ja Lazion sopimus kattaa vielä ensi kauden, ja seuran presidentti Claudio Lotito on sanonut, että haluaa pitää Inzaghin Roomassa. Lotito tunnetaan lisäksi kivikovana neuvottelijana.

Inzaghi on ollut viime päivinä yhdistettynä myös Juventukseen, joka on niinikään etsimässä uutta päävalmentajaa. Mediasetin mukaan Milan on tarjoamassa Inzaghille kolmen vuoden sopimusta 2,5 miljoonan euron vuosipalkalla.

Mediaset kertoo, että toinen vaihtoehto Milanin peräsimeen on Sampdorian päävalmentaja Marco Giampaolo.

Giampaolo, 51, on valmentanut Sampdoriaa kesästä 2016 alkaen. Hän on johdattanut joukkueen kahdesti Serie A:ssa kymmenenneksi, ja tällä kaudella Sampdoria nousi yhden pykälän yhdeksänneksi.

Myös Giampaolon sopimus kattaa vielä ensi kauden. Hän on ollut yhdistettynä myös AS Romaan.