Legendaarinen vaparispesialisti Ranskan huippuseuran urheilujohtoon – valmentajaksi maanmies

© Kuva: Getty Images

Ranskalaisseura Lyonin puheenjohtaja Jean-Michel Aulas vahvisti lauantaina medialle, että seuran urheilujohtajana aloittaa kesällä brasilialainen pelaajalegenda Juninho Pernambucano. 44-vuotias Juninho tunnetaan yleisesti yhtenä kaikkien aikojen parhaista vapaapotkuspesialisteista.

Brasiliaa vuoden 2006 MM-kisoissa edustanut Juninho pelasi Euroopassa ainoastaan yhdessä seurassa, Lyonissa. Ennen Juninhon saapumista vuonna 2001 Lyon ei ollut voittanut ainuttakaan Ranskan-mestaruutta, mutta brassitähden liityttyä seuraan niitä tuli saman tien putkeen seitsemän. Vain viimeisellä Juninhon kaudella 2008-2009 Lyon jäi ilman mestaruutta, eikä se ole niitä voittanutkaan sen koommin.

Juninho tuo mukanaan myös oman valmentajansa. Seuraa kolme ja puoli vuotta valmentanut Lyonin oma poika Bruno Génésio saa lähteä, ja valmentajana aloittaa brasilialainen Sylvinho. 45-vuotias entinen Arsenalin ja Barcelonan laitapuolustaja on toiminut kesästä 2016 lähtien Titen apulaisvalmentajana Brasilian A-maajoukkueessa, mutta nyt Sylvinho ottaa Lyonin valmennuksesta vastuun. Päävalmentajapesti on Sylvinholle ensimmäinen.

Juninho päätti pelaajauransa vuonna 2013, 38-vuotiaana, brasilialaisessa Vasco da Gamassa. Sen jälkeen häntä ei ole parrasvaloissa nähty, mutta nyt Juninho on valmis palaamaan huippufutiksen pariin.

– Tapasimme ”Junin” kahdesti Los Angelesissa saadaksemme hänen suostumuksensa, puheenjohtaja Aulas totesi medialle.

– Hän saapuu, vaikka jokunen taloudellinen yksityiskohta onkin yhä selvittämättä. Hänellä on rakkaustarina Lyonin kanssa.

– Juninho valitsi Sylvinhon valmentajaksi, ja hänkin on jo suostunut. Sylvinholla on kunnianhimoa ja lahjoja. Meidän täytyi taivutella häntä, koska hän on saanut paljon tarjouksia, Aulas jatkoi.

Brasilian maajoukkue valmistautuu parhaillaan kesäkuussa alkavaan Copa Américaan, mutta Sylvinho ei enää joukkueen vahvuuteen kuulu.

Lyon varmisti lauantaisella 4-0 -voitolla Caenista kolmossijansa tämän kauden Ligue 1:ssä. Siten se pääsee vähintään Mestarien liigan karsintoihin. Mikäli Chelsea voittaa Eurooppa-liigan loppuottelun, selviytyy Lyon suoraan lohkovaiheeseen.

Lähde: Goal


Teemu Pukin edustama Norwich kohtaa lauantaina Chelsean. Jos Pukki tekee maalin, saat 1€ panoksella 50€.

  • Ei kierrätysvaatimuksia
  • Huippuvireinen Pukki johtaa maalipörssiä
  • Tarjous voimassa uusille asiakkaille

Lunasta jättikerroin TÄSTÄ.

Edellinen artikkeliBundesliigan nousutaistelussa hupaisa loppu – ei tuntunut nousu kelpaavan kellekään
Seuraava artikkeliSuomalaispuolustajan pitkäksi venähtänyt sairausloma ohi – nämä suomalaiset pelaavat sarjanoususta