Liverpool teki tiistaina satumaisen tempun, kun se käänsi Barcelonan avausosan 3-0 -johdon omaksi 4-3 -voitokseen ja eteni Mestarien liigan loppuotteluun toisena vuonna peräkkäin. Liverpoolille on satanut pelin jälkeen onnitteluja ja ylistystä, ja kunniaa on saanut myös voittomaalin kulmapotkusta alustanut Trent Alexander-Arnold.

– Alexander-Arnold, 20 vuotta. Minulle sanotaan, että se oli huonoa puolustusta, mutta minä kerron teille, että se on puhdasta älyä ja näkemystä, Barcelona-kasvatti Cesc Fàbregas kirjoitti Twitterissä.

Cesc Fàbregas Soler

@cesc4official
Alexander-Arnold, 20 years old. People will tell me it’s bad defending, I’m telling you it’s pure intelligence and vision.

Huikea nousu poikii jälleen suurta ylistystä Liverpoolin valmentaja Jürgen Kloppille. Saksalaisluotsia ja Liverpoolia onnittelivat myös Kloppin aiemmat työnantajat Borussia Dortmund ja Mainz. Dortmundia ja Liverpoolia yhdistää vielä mitä sopivimmin kannatuslaulu ”You’ll Never Walk Alone”.

Borussia Dortmund

@BVB
🙌 #YNWA! Glückwunsch an Jürgen #Klopp und @LFC zum Einzug ins #UCL-Finale! #LIVBAR 💪

1. FSV Mainz 05

@1FSVMainz05
#Nevergiveup 💪🔥

Liverpool FC

@LFC
ABSOLUTELY INCREDIBLE!!!

THIS TEAM ❤️

Myös viime keväänä Liverpool eteni loppuotteluun, joka muistetaan pitkälti kahdesta asiasta: maalivahti Loris Kariusin kahdesta pahasta mokasta finaalissa sekä egyptiläishyökkääjä Mohamed Salahin loukkaantumisesta kesken pelin. Tämän kauden Karius on viettänyt lainalla Turkissa. Salah puolestaan seurasi peliä katsomossa, yllään paita, jossa luki ”Never give up”, ”Älä koskaan luovuta”.

– Tämä on Anfield! Olen niin iloinen seuran ja fanien puolesta, Karius kirjoitti twiitissään.

Loris Karius

@LorisKarius
This is Anfield! 🔥 So happy for club & fans! #YNWA #LIVBAR @LFC #liverpool

Mohamed Salah

@MoSalah
Caption included.

Real Madrid -legenda Guti kirjoitti twiitissään Liverpoolin antaneen Barcelonalle jalkapallo-oppitunnin. Suomessa puolestaan hehkutettiin muun muassa Tuomas Virkkusen otteluselostusta.

JOSE MARIA GUTIERREZ

@GUTY14HAZ
Lección de fútbol @LFC 👏👏👏👏👏 felicidades....

Lauri Lehtinen

@lehtinen20
"James Milner itkee kentällä. Tekisi mieleni sanoa: Teemu, mäkin itken. Jos Jamesin etunimi siis olisi Teemu." -T. Virkkunen

Selostuksen eeppisyys samaa tasoa ottelun kanssa. #UCLfi