Mestarien liigan englantilaisfinalisteille tulee hoppu – seuraava turnaus alkaa jo neljä päivää loppuottelun jälkeen

© Kuva: Getty Images

Liverpool ja Tottenham selvittivät tällä viikolla tiensä Mestarien liigan loppuotteluun. Liverpool kaatoi omassa välieräparissaan Barcelonan yhteismaalein 4-3, Tottenham tasasi maalit Ajaxin kanssa lukemin 3-3 ja eteni vierasmaalisäännön turvin jatkoon.

Mestarien liigan loppuottelu pelataan 1. kesäkuuta Madridissa Wanda Metropolitanolla.

Etenkin englantilaispelaajille Euroopan jalkapalloliitto Uefan ottelukalenteri tietää hieman hankaluuksia. Uefan Nations Leaguen lopputurnaus nimittäin käynnistyy jo 5. kesäkuuta Portugalissa.

Englanti kohtaa lopputurnauksen välierässä Hollannin. Toisessa välierässä mittelöivät Sveitsi ja Portugali. Lopputurnauksessa pelataan myös pronssi- ja loppuottelu. Sveitsin ja Portugalin välierä pelataan 5. kesäkuuta, Englannin ja Hollannin seuraavana päivänä. Pronssi- ja loppuottelu pelataan 9. kesäkuuta.

Joukkueet selviytyivät lopputurnaukseen voitettuaan viime syksyllä Nations Leaguen A-divisioonassa omat lohkonsa.

Tottenhamilla on kuusi pelaajaa, Harry Kane, Kieran Trippier, Eric Dier, Dele Alli, Danny Rose ja Harry Winks, jotka ovat edustaneet Englannin A-maajoukkuetta syksyn Nations Leaguessa ja/tai alkaneissa EM-karsinnoissa.

Liverpoolin riveissä on Englannin maajoukkueesta Trent Alexander-Arnold ja Jordan Henderson. Lisäksi Liverpoolissa pelaavat Hollannin maajoukkueen avainpelaajat Virgil van Dijk ja Georginio Wijnaldum ja Sveitsin Xherdan Shaqiri.

Kaiken kaikkiaan Mestarien liigan loppuottelussa saattaa pelata siis 11 pelaajaa, joita odottaa maajoukkuekomennus jo neljän päivän päästä.