Mika Lehkosuon potkut harmittivat Atik Ismailia – käskee pelaajien katsoa peiliin: ”Puuttui sielu ja sydän”

© Kuva: Juha Tamminen

HJK näytti päävalmentaja Mika Lehkosuolle ovea keskiviikkona heikosti menneen alkukauden jälkeen. Helsingin herrat voittivat kymmenestä ensimmäisestä sarjapelistään vain kaksi ja maanantain 3-0 murskatappio FC Lahdelle oli viimeinen naula Lehkosuon työpaikan arkkuun (lue lisää).

Hänet korvaa Rovaniemen Palloseuran riveissä hyvää työtä tehnyt Toni Koskela. HJK-legenda Atik Ismail kertoi oman mielipiteensä valmentajavaihdoksesta SuomiFutis-sivustolle.

– Se on tätä maailmaa. Itse tykkäsin Lehkosuosta varsin paljon. Tunnen hänet ja isoveli Arin. Hieno suku. Nyt se oli tulos tai ulos. Bana teki vakuuttavaa jälkeä, mutta tuntui että pelaajilta puuttui sielu ja sydän.

– Kyllä ne varmaan pelaa paljon itelleen, mutta kuinka paljon seuralle ja logolle? Lahtea vastaan etenkin toinen puoliaika toi tämän mieleen, Ismail huomauttaa.

Entinen maalipyssy kertoo, että HJK:n pelilliset ongelmat konkretisoituivat hyökkäyspäässä arkaan pelaamiseen. Ismail kritisoi sitä, että HJK:n tekeminen on mennyt jopa ylitaktisuuden puolelle.

– Odotin Eetu Vertaiselta tosi paljon ja odotan vieläkin. Hän kaipaa mielestäni lähelleen jonkun Tanakan (Atomu Tanaka), Eremenkon (Alexei Eremenko Jr.) tai Mosan (Mostagh Yaghoubi) kaltaisen pelaajan.

– 1 vs. 1 -pelaaminen huolestuttaa. Ei ole uskallettu haastaa vastustajia. Mikäli taktinen ajatusmaailma on se, että pelataan pallo 16 metrin rajalle jonka jälkeen takaisin puolikenttään, niin kyllä minä ihmettelen.

– Ei jalkapallo ole niin saaatanan vaikea laji. Mietitään 8-10 tuntia tilastoja, mistä kannattaa laukaista. Kyllä siinä menee pää sekasin.

– Kun ajattelen kansainvälisiä pelejä, niin kyllä ne huippupelaajat tekevät ratkaisut avaruudellisen hahmottamisen, intuition ja luovuuden avulla. Marco Buenolta ja muilta on puuttunut tämä, Ismail toteaa.
Hänen mukaansa tuloksen tekoon tarvitaan tietty rentous.

– Minun kokemus kertoo sen, että kun homma menee vakavaksi, niin puuttuu rohkeus ja koko ajan ollaan pelko perseessä.

Ismail toivoo, että HJK muuttaa tulevaisuudessa hieman linjauksiaan joukkueen rakentamisvaiheessa.

– Klubin kannattaa satsata nyt omiin pelaajiin. Olin perjantaina KuPS-Ilves-ottelussa, jossa ihan oikeasti lipusta maksaneita asiakkaita oli tuhatkunta. Ayarna teki valtavan hienon maalin, mutta häneen on helvetin vaikea samaistua ja ottaa idoliksi. Kyllä joku Ilmari Niskanen on paljon helpompi ottaa ihanteeksi ja huutaa hänen nimeään.

– En tiedä, montako kymmentä tuhatta katsojaa HJK on menettänyt sillä, että heidän omat pelaajat eivät ole nousseet katsojien idoleiksi, vaan pelaajat tulevat ulkomailta, Ismail kritisoi.

HJK kohtaa sunnuntaina Toni Koskelan ensimmäisessä ottelussa kotikentällään KPV:n.

Jesse Happonen

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!