Ei ole kovinkaan arkipäiväistä, että mahtava La Liga -organisaatio twiittailee virallisella tilillään jalkapalloilijasta, joka on nähty myös Suomen kentillä. Torstaina näin kuitenkin tapahtui.

La Liga, jonka Twitter-tilillä on noin 4,18 miljoonaa seuraajaa, nosti esille meksikolaishyökkääjä Charlyn Corralin kauden aikana tekemän maalin. Levantessa pelaavan Corralin maali on yksi viidestä ehdokkaasta naisten La Ligan vuoden maaliksi. Corralin maali on tällä hetkellä saanut 3 400 ääntä, ja se on aivan äänestystä johtavan Sevillan Karen Arayan maalin kintereillä. Äänestys päättyy ensi viikon torstaina 23.5., ja oman äänensä voi käydä antamassa täällä.

LALIGA

@LaLiga

LALIGA

@LaLiga
¡Tú eliges el MEJOR GOL DE LA TEMPORADA de la #LigaIberdrola!

💯 @Angela_Sosa_10
💫 @CharlynCorral
💥 Karen Araya
🚀 @eunicebeckmann
🎮 @liekemartens1
¡Delicatessen 'by' @CharlynCorral! 🇲🇽💫

Si crees que este gol de la crack mexicana del @LUDfemenino es el mejor de la temporada en la #LigaIberdrola, vótalo aquí 👉 laliga.sh/9n5ofo

27-vuotiaan Charlyn Corralin urakehitys on ollut vauhdikasta. Hänen ensimmäinen seuransa Pohjois-Amerikan ulkopuolella oli suomalainen Merilappi United. Corral teki Naisten liigaseuralle kaudella 2014 kahdeksassa ottelussa viisi maalia, mutta sitten pesti katkesi nololla tavalla.

Merilappi United oli tiettävästi halunnut Corralin maahan turistiviisumilla, eikä häntä päästetty maahan eikä työpaikalleen lainkaan. Corralin sopimus Merilappi Unitedin kanssa oli monivuotinen, mutta turistiviisumi oikeuttaa vain 90 päivän maassaoloon.

Corralissa olisi voinut olla Naisten liigalle todellinen vetonaula, mutta uusi työnantaja löytyi jo vuonna 2015 espanjalaisesta Levantesta. Siellä meksikolainen on pannut toden teolla tuulemaan. Viime kaudella Corral voitti naisten La Ligassa maalipörssin 25 osumallaan, ja tällä kaudella 20 maalia riitti kakkossijaan. Levante sijoittui sarjassa kolmanneksi.

Corral pelasi myös Meksikon maajoukkuessa vuoden 2015 MM-kisoissa, tuolloin vielä virallisesti Merilappi Unitedin pelaajana. Tämän kesän MM-turnaukseen Meksiko ei selviytynyt.