Onko Henrik Moisanderista tai Aati Marttisesta torjumaan Interille mestaruus? – Maalivahtilegenda Magnus Bahne kertoi oman mielipiteensä

© Kuva: Juha Tamminen

FC Inter on ottanut paikan Veikkausliigan sarjataulukon piikkipaikalta. Joukkue on voittanut neljä edellistä otteluaan ja näissä maaliero on komea 9-3.
Kausi lähti hieman yskähdellen käyntiin ja tulosta ei tullut. Myös maalivahtipeli nousi otsikoihin, kun kokeneelle Henrik Moisanderille sattui muutama maaliin johtanut virhe kevään kierroksilla.

Päävalmentaja José Riveiro teki tästä omat johtopäätökset ja antoi kakkosvahti Aati Marttiselle mahdollisuuden.

Nuorukainen on vastannut huutoon ja hän on pystynyt pitämään paikkansa tolppien välissä viime otteluissa. Toimittajan näkemyksen mukaan Interillä ei ole joukkueessa kuitenkaan tällä hetkellä niin sanottua mestaruusmaalivahtia.

Maalivahtilegenda Magnus Bahne sanoi oman kantansa väitteeseen.

– Ehkä joo ja ehkä ei. Henkka on saanut pienen kolauksen itseluottamukselle, kun ei mennyt ihan nappiin pelit.

– Aati on suoriutunut erittäin hyvin, mutta ei ole joutunut älyttömään testiin.

– Hän on odottanut pitkään vuoroaan ja on nyt ehkä rauhoittanut tilanteen, Bahne kommentoi.

Bahnen mielestä Marttisen ei kannata turhaan jännitellä.

– Hän on nuori maalivahti ja virheitä voi sattua. Ei auta kuin mennä kentälle nauttimaan tästä tilaisuudesta. En usko, että Interin peli tulee maalivahtipeliin kuitenkaan kaatumaan.

Marttisella on vyöllään Veikkausliigassa yhteensä vasta kymmenen ottelua, joten todistettavaa riittää vielä. Allsvenskanissakin pelannut Bahne uskoo, että Marttinen pystyy luomaan uran Suomen korkeimmalla sarjatasolla.

– On ehdottomasti sellainen kasvutarinan paikka. Hänellä on hyvät raamit ja nopeus on hyvällä tasolla. Aati on hyvä torjuja, mutta ehkä se jalalla pelaaminen on se suurin kehityskohde. Siihen varmaan he keskittyvät harjoittelussa. Henkan jalalla pelaaminen on puolestaan parasta tasoa Suomessa, Bahne arvioi.

Hän kertoo nousseensa vähän samanlaisella kaavalla aikonaan liigavahdiksi.

– Se oli kausi 1999. Aloitin kakkosena ja sain mahdollisuuden neljännellä tai viidennellä kierroksella. Sen jälkeen en enää paikasta luopunut.
Ensimmäinen peli on jäänyt mieleen.

– Se oli kuuma kesäpäivä ja paikalla oli noin 400 ihmistä, niin ei tarvinnut ainakaan yleisöä jännittää. Voitimme pelin ja minulla lähti homma ihan hyvin käyntiin. Totta kai jännitti, mutta pystyin myös nauttimaan. Vaikka välillä tuli lapsuksia, niin minulla oli se turva, että ei vaihdeta heti pois. Viljasen Petri oli silloin toinen maalivahti, Inter-legenda kertaa.

Inter kohtaa lauantaina Veikkausliigassa Helsingin IFK:n. Ottelu alkaa klo 17.00

Jesse Happonen