Suomalaismanageri Jonatan Johansson eronnut yllättäen tehtävästään Skotlannissa – taustalla todella erikoinen kuvio

© Kuva: Getty Images
Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Skotlannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Greenock Mortonin managerina työskennellyt suomalaisvalmentaja Jonatan Johansson on eronnut tehtävästään. Ero tapahtui lauantaina, vain hetki ennen kauden viimeistä ottelua.

Asiasta uutisoi muun muassa BBC. Seura vahvisti Johanssonin eron ennen kello viideltä alkanutta ottelua Dundee Unitedia vastaan.

Morton voitti viimeisessä ottelussaan Dundee Unitedin maalein 1-0. Johansson ilmoitti erostaan lauantaina, vain muutama tunti ennen kello viideltä alkanutta ottelua. Samalla myös Johanssonin apuvalmentaja Peter Houston erosi.

Mortonin puheenjohtaja Crawford Rae kertoi valmennukselle ennen Dundee-ottelua, ettei Johanssonin ja Houstonin sopimuksia jatketa. Tiettävästi valmennusjohdolle kerrottiin myös, etteivät he saisi peluuttaa Charlie Telferiä lauantain ottelussa, jottei pelaajan sopimuksessa oleva pykälä tulisi toteen ja näin ollen hänen sopimustaan tulisi jatkaa.

Johansson siirtyi Mortonin manageriksi viime elokuussa.

– Eilen illalla Jonatan soitti minulle ja sanoi, että puheenjohtaja oli soittanut hänelle. Hän ei tarkalleen kertonut mistä olivat puhuneet, mutta yksi selkeä asia oli se, ettemme voisi peluuttaa tiettyä pelaajaa, apuvalmentaja Houston kertoi Sportsoundille.

– Tämä kyseinen pelaaja olisi saanut tarpeeksi pelejä kasaan, jotta pykälä uudesta sopimuksesta olisi astunut voimaan, ja hän on ollut varmaan meidän paras pelaaja viimeisissä otteluissa.

Houstonin mukaan puheenjohtaja Rae oli pahoitellut valmennukselle tilannetta. Sen jälkeen Rae kertoi myös, ettei seuralla olisi varaa jatkaa valmentajien sopimuksia.

– Samalla henkäyksellä sinulle kerrotaan ketä et voi peluuttaa ja heti perään, että joudut itsekin lähtemään, Houston avasi tilannetta.

Mortonin valmennuksesta vastasivat Dundee Unitedia vastaan maalivahtivalmentaja David Wylie ja kuntovalmentaja Mark Farrell. Morton sijoittui lopulta Skotlannin Mestaruussarjassa viidenneksi eikä selviytynyt nousukarsintoihin.

Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS