20-vuotias Suomen nuorisomaajoukkuepelaaja Alex Bradley teki lauantai-iltana ensimmäisen maalinsa aikuisten ammattilaissarjoissa. Bradley tuli kentälle toisen puoliajan alkajaisiksi ja teki 85. minuutilla lähietäisyydeltä Burton Albionille 1-2 -kavennuksen. Bradleyn ensimmäinen kuti blokattiin, mutta toisella yrityksellä hän laukoi pallon verkkoon. Kotijoukkue Peterborough kuitenkin voitti pelin maalein 3-1.

Ottelu oli Englannin kolmannen sarjatason eli Ykkösliigan päätöskierroksen ottelu. Bradleyn Burton sijoittui sarjassa yhdeksänneksi, 10 pistettä nousukarsintaan oikeuttaneesta kutossijasta jääneenä.

Keskikenttäpelaaja Bradley on Valioliigaan nousua hamuavan West Bromwichin sopimuspelaaja, joka siirtyi kevään ajaksi lainalle Burtoniin. Syksyn hän vietti lainalla viidennen sarjaportaan Havant & Waterlooville FC:ssä, jossa maaleja syntyi kaksi.

Burtonissa Bradley pelasi kevään aikana kaikkiaan seitsemässä ottelussa yhteensä 110 minuuttia, aina vaihdosta sisään tulleena. Kausi sai kuitenkin komean päätöksen ammattilaisuran ensimmäisestä maalista. Viime kesänä Suomen alle 19-vuotiaiden EM-joukkueessa pelannut Bradley omisti osuman ilmeisesti äskettäin edesmenneelle tädilleen.

– Onnellinen ammattilaisurani ensimmäisestä maalista tänään!! Se oli sinulle täti. Lepää rauhassa, Bradley kirjoitti Twitterissä.

Bradleysta tuli maalinsa myötä sadas Burtonille Englannin ammattilaissarjoissa EFL:ssä maalin tehnyt pelaaja. Onnistuneen ottelun jälkeen Burtonin valmentaja Nigel Clough kertoi, että seura haluaisi Bradleyn jatkavan joukkueessa myös ensi kaudella.

– Olemme iloisia Alex Bradleyn ensimmäisestä maalista. Hän oli pirteä kipinä kentälle tultuaan. On hienoa, että saa olla avausmaalillaan seuran sadas maalintekijä, Clough myhäili Burtonin kotisivuilla.

[readmore from=Bradley-Alex]

– Alex on ollut kärsivällinen kauden ajan, sillä hän on saanut aika niukasti peliaikaa. Toivomme kuitenkin hänen jatkavan meillä myös ensi kaudella.

– Tämä päivä ei sitä ratkaissut, mutta minusta hän on osoittanut olevansa tarpeeksi hyvä ensi kauden joukkueeseemme, vaikka hänen roolinsa olisikin olla käänteentekevä vaihtopelaaja kuten tänään.