Kotkalaislähtöinen Teemu Pukki sai juhlia joukkueineen tänään Englannin Mestaruussarjan voittoa, kun Norwich kukisti sarjan päätöskierroksella Aston Villan 2-1. Pukki teki Norwichin maaleista ensimmäisen ja voitti suvereenisti koko sarjan maalikuninkuuden 29 maalillaan.

Ainoa suomalaisonnistuja Pukki ei kuitenkaan sarjan päätöskierroksella ollut, vaan maalia tuuletti myös 19-vuotias suomalaishyökkääjä Marcus Forss. Brentfordissa pelaava Forss pääsi kentälle 79. peliminuutilla Brentfordin isännöidessä Prestonia, ja vain neljä minuuttia myöhemmin hän viimeisteli uransa ensimmäisen maalin Mestaruussarjassa. Maali sinetöi Brentfordin 3-0 -voiton Prestonista.

Brentford FC

@BrentfordFC
83' His first goal in the Championship!

Marcus Forss takes aim and fires low into the bottom left corner. A superb strike in front of the Ealing Road end.

#BREPNE

Brentford FC

@BrentfordFC
GOOOOOOAL MARCUS FORSS! #BrentfordFC 3 @pnefc 0

Sitkeistä selkävaivoista kärsinyt Forss pelasi kauden aikana Brentfordin edustusjoukkueessa kaikkiaan yhdeksän ottelua. Sunnuntain Preston-peli oli sarjaotteluissa Forssin kuudes, ja vihdoin oli debyyttimaalin aika. Aiemmin kaudella hän oli tehnyt Brentfordille yhden maalin Liigacupin ottelussa Southendia vastaan.

Forssin lisäksi syytä juhlaan oli myös vuotta nuoremmalla keskikenttäpelaajalle Jaakko Oksasella, sillä suomalaiset otettiin kentälle tuplavaihtona. Oksaselle kyseessä oli ensiesiintyminen Mestaruussarjassa, vaikka vaihtopenkillä hän oli ollut jo yhdeksässä ottelussa aiemmin.

Brentford FC

@BrentfordFC
77' SUB #BrentfordFC

On ↖ Jaakko Oksanen
Off ↘ Ollie Watkins

Debut number 14 for #BrentfordB as Finland's Most Promising Male Youth Player will get just under quarter of an hour

Brentford sijoittui 24 joukkueen Mestaruussarjassa sijalle 11.