Teemu Pukki ei ainoa onnistuja – Brentfordin suomalaisnuorukaiset juhlatunnelmissa

© Kuva: Getty Images

Kotkalaislähtöinen Teemu Pukki sai juhlia joukkueineen tänään Englannin Mestaruussarjan voittoa, kun Norwich kukisti sarjan päätöskierroksella Aston Villan 2-1. Pukki teki Norwichin maaleista ensimmäisen ja voitti suvereenisti koko sarjan maalikuninkuuden 29 maalillaan.

Ainoa suomalaisonnistuja Pukki ei kuitenkaan sarjan päätöskierroksella ollut, vaan maalia tuuletti myös 19-vuotias suomalaishyökkääjä Marcus Forss. Brentfordissa pelaava Forss pääsi kentälle 79. peliminuutilla Brentfordin isännöidessä Prestonia, ja vain neljä minuuttia myöhemmin hän viimeisteli uransa ensimmäisen maalin Mestaruussarjassa. Maali sinetöi Brentfordin 3-0 -voiton Prestonista.

Sitkeistä selkävaivoista kärsinyt Forss pelasi kauden aikana Brentfordin edustusjoukkueessa kaikkiaan yhdeksän ottelua. Sunnuntain Preston-peli oli sarjaotteluissa Forssin kuudes, ja vihdoin oli debyyttimaalin aika. Aiemmin kaudella hän oli tehnyt Brentfordille yhden maalin Liigacupin ottelussa Southendia vastaan.

Forssin lisäksi syytä juhlaan oli myös vuotta nuoremmalla keskikenttäpelaajalle Jaakko Oksasella, sillä suomalaiset otettiin kentälle tuplavaihtona. Oksaselle kyseessä oli ensiesiintyminen Mestaruussarjassa, vaikka vaihtopenkillä hän oli ollut jo yhdeksässä ottelussa aiemmin.

Brentford sijoittui 24 joukkueen Mestaruussarjassa sijalle 11.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.