Valmentajaurallaan peräti kuusi mitalia Veikkausliigassa voittanut Ari Hjelm ei pitänyt näkemästään, kun HJK-toppari Faith Friday Obilor taklasi jalkapohjat edellä FC Interin Luciano Balbia viime viikon maanantaina.

Obilor sai tilanteesta suoran punaisen, jonka myötä hänelle tuli automaattisesti kahden ottelun pelikielto. Taklaus oli kuitenkin niin brutaali, että moni Veikkausliigan seuraaja on vaatinut nigerialaiselle pidempää kakkua. Hjelm on samaa mieltä.

– Eihän tuollaisia ylilyöntejä voi tulla. Ehdottomasti pitäisi olla jatkokäsittely, valmentajalegenda avautui SuomiFutis-sivustolle.

– Hän ei kunnioita vastustajaa yhtään. Tilanteessa olisi voinut käydä tosi pahasti. Oli onni mukana, että ei sattunut pahemmin. Balbin ura olisi voinut olla siinä.

– Minulle tuli siitä mieleen se Roy Keanen taklaus aikoinaan. Tosi törkeä taklaus ja ensimmäinen reaktio siitä oli, että hyi helvetti, Hjelm lataa.

Hjelm on aggressiivisen jalkapallon ystävä, mutta sillä hän tarkoittaa vauhdikasta peliä ja reiluja, puhtaita taklauksia.

– Nyt pitäisi tulla kova rangaistus. Ryhtiä päätökseen ja kitketään tuollainen heti pois.

– Jalkapallo on hieno laji, joka ei kaipaa tuollaista. Kunnioitus pitää aina olla mukana. Kovaa saa pelata, mutta tuo ei ole kovaa pelaamista.

[readmore from=HJK]

Tamperelainen Hjelm ei osaa yksilöidysti arvioida, kuinka kauan Obilorin pitäisi olla kentiltä sivussa, mutta ylilyönteihin hänellä on selkeä linjaus.

– Oikeasti niistä pitäisi antaa joku viisi ottelua pelikieltoa ja lisäksi ottaa vielä palkka pois tältä ajalta. Tiedän, että HJK ei hyväksy tuollaisia ylilyöntejä.

Obilor on sivussa vielä ainakin tämän illan ottelusta, kun HJK kohtaa vieraissa Vaasan Palloseuran. Ottelu alkaa kello 18.30.