Ei ole mitenkään tavatonta, että joku pelaaja joutuu joskus kohtaamaan joukkueen, johon seuraavaksi kaudeksi siirtyy. Tällöin edessä voi olla pienimuotoinen eturistiriita, jonka käsittely vaatii ammattimaista asennetta.

Harvinaisempaa tällainen tilanne on valmentajien kohdalla, joskaan ei varmasti täysin tavatonta. Se sijaan on hyvin poikkeuksellista, että valmentaja kohtaa elämän ja kuoleman pelissä – putoamiskarsinnassa – oman seuraavan kauden joukkueensa.

Keskiviikkoiltana tällainen tilanne on edessä 54-vuotiaalla Henk de Jongilla. De Jongin valmentama De Graafschap jäi Eredivisiessä toiseksi viimeiseksi, ja siksi edessä oli putoamiskarsinta. Karsintakaavio heitti vastaan toisella sarjatasolla Eerste Divisiessä kymmenenneksi sijoittuneen Cambuurin.

Cambuur pudotti jo jatkosta pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella paremmin sijoittuneen Almere Cityn, ja pelasi De Graafschapia vastaan kotiottelussaan 1-1 -tasapelin. Nousuhaave elää yhä, ja samalla sillä on mahdollisuus pudottaa tänä iltana De Graafschap pääsarjasta.

Ja kuinka ollakaan, Cambuurin valmentajana aloittaa ensi kaudella Henk de Jong. Cambuur on vieläpä De Jongille entuudestaan tuttu, sillä hän valmensi seuraa vuosina 2010-2016, ensin neljän kauden ajan apulaisvalmentajana ja sitten kaksi kautta päävalmentajana, kunnes siirtyi De Graafschapiin.

Nyt edessä on paluu Cambuuriin, ja tämä ilta ratkaisee pitkälti sen, onko De Jongin työpaikka Eredivisiessä vai divarin puolella. Joskin karsintakierroksia on tämän jälkeenkin vielä yksi jäljellä.

Henk de Jong, Manager of De Graafschap, is in a relegation play-off against Cambuur, the team he'll be managing next season.

🤨🤔

SPORF

@Sporf
🇳🇱 Henk de Jong, is the current manager of @Eredivisie team @DeGraafschap.

🏟 @DeGraafschap have to play 1st Division side @SCCambuurLWD in a promotion/relegation play-off battle.

🤔 But what is the issue?

📝 Henk has signed a contract to be Cambuur manager next season. 🤦‍♂️

De Jong on vakuutellut haastatteluissa suhtautuvansa otteluun ammattimaisesti, mutta on helppo ymmärtää, jos pään sisällä käy ottelun aikana myllerrys. Sekin lienee varmaa, että maalien syntyessä ohjaaja kääntää varmasti kameran mieluusti De Jongiin.

Ottelu De Graafschap-Cambuur alkaa kello 21.45.