Veikkausliigan sunnuntaissa pelattiin kaksi ottelua. Kuopiossa mittaa toisistaan ottivat ailahdellen kautensa aloittaneet KuPS ja sarjanousija KPV. Silmiinpistävää isäntien kokoonpanossa oli vasta 16-vuotiaan Eetu Rissasen paikka avauksessa.

Ensimmäisen puoliajan ainoan maalin teki vierasjoukkue KPV. Kolumbialaishyökkääjä Yessy Mena jatkoi pallon takaviistoon rangaistusalueella, ja Hendrik Helmke täräytti Otso Virtasen taakse kauden toisen maalinsa.

Ruutu Urheilu

@RuutuUrheilu
Hendrik Helmke ampuu KPV:n vierasjohtoon Kuopiossa! #ruutu #veikkausliiga ruutu.fi/video/3403478

Puoliajalla Eetu Rissanen sai jäädä vaihtopenkille, ja KuPS:n kärkeen otettiin brassivahvistus Lucas Rangel. Rangel olikin vahvasti esillä, kun kotijoukkue tasoitti pelin 63. minuutilla. Ilmari Niskanen keskitti, Rangel jatkoi päällään takatolpalle ja totutun pirteästi pelannut KuPS-kapteeni Petteri Pennanen siirsi pallon verkkoon.

73. minuutilla Rangel oli itse päästä viemään KuPS:n johtoon, mutta Timo Rauhala puolusti hyvin ja KPV-vahti Teppo Marttinen hoiti loput.

Tasapeli häämötti jo horisontissa, mutta lisäajan alkajaisiksi Kuopion kotiyleisö räjähti. Ottelun hahmo Pennanen keskitti ja Babacar Diallo puski pallon vastustamattomasti verkkoon. Eikä sekään jäänyt viimeiseksi sanaksi. Lisäajan neljännellä minuutilla Marttinen tuli uhkarohkeasti vastaan, Rangel kiersi maalivahdin ja sijoitti tyhjään maaliin loppunumeroiksi 3-1. Näin KuPS nousi jo toisessa ottelussa peräkkäin lisäajalla voittoon.

seppo seppälä

@Sesesepi
Jäätävä ukko @petepennanen otti joukkueen reppuselkään. #KuPS #Veikkausliiga #KPV

KuPS:n kolme perättäistä voittoa ovat nostaneet sen jo sarjan kärkikahinoihin. Nyt pisteitä on koossa seitsemästä ottelusta 12, ja sijoitus sarjassa on toinen. Sarjajumbo KPV:llä on kuudesta pelistä pisteitä vain yksi, mutta se ei ole pelannut omalla kotikentällään Kokkolassa vielä kertaakaan.

Illan toisessa ottelussa kohtasivat FC Lahti ja SJK, jotka jakoivat pisteet maalein 1-1. Vieraille osui kauden kolmannen maalinsa tehnyt Denys Oliinyk, ja kotijoukkueelle Teemu Penninkangas, joka tasoitti riemastuttavasti pelin lisäajan kolmannella minuutilla. Tasapeli riitti nostamaan SJK:n takaisin sarjakärkeen, joskin sen erottaa KuPS:sta vain hitusen parempi maaliero. Lahdelle tasapeli oli jo kauden neljäs.

Mikko Laaksonen

@LaaksonenMikko
FT FC Lahti–SJK 1–1. Lisäajalla Törnros puski Josun sivuvaparin ylärimaan ja Penninkangas paluupallon maaliin. Täysin Lahden peli ensimmäisen tunnin, joten ansaittu tasoitus. #Veikkausliiga