Barcelona antoi Liverpoolille oppitunnin tehokkuudesta keskiviikkoiltana Mestarien liigan välierien ensimmäisessä osassa Camp Noulla. Barcelona vei avausosan maalein 3-0, ja suurin kiitos siitä kuului argentiinalaistähti Lionel Messille.

Messi teki toisella puoliajalla kaksi osumaa ja vei Barcelonan todella lähelle finaalipaikkaa. Ottelu oli muutoin todella tasainen, mutta Barcelona käytti paikkansa tehokkaasti.

Käytännössä eron teki nimenomaan Messi, joka sai toisen osumansa jälkeen jo Liverpool-manageri Jürgen Kloppin nauramaan tuskaisena, kun taululla komeilivat 3-0-lukemat Barcelonalle. Osuman jälkeen koko Camp Nou ylisti Messiä tekemällä käsillään palvomisliikettä ja huutaen kapteeninsa nimeä.

Messin toinen osuma oli kaunista katsottavaa. Hän laukoi upean vapaapotkun vasempaan ylänurkkaan 82. minuutilla. Veto otti pienen kimmokkeen Liverpoolin pelaajasta, mutta yhtä kaikki, tarkkuus oli silmiä hivelevää.

2-0-osumassa Messi seurasi Luis Suárezin laukauksen hyvin ja jatkoi ylärimasta kimmonneen pallon maaliin. Ottelun avausmaali nähtiin ensimmäisellä puoliajalla, kun Suárez ohjasi komeasti Jordi Alban vasemmalta laidalta tulleen keskityksen yhdellä kosketuksella verkon perukoille.

Messi nousi osumiensa myötä toiseksi eniten Mestarien liigan välierissä maaleja tehneeksi pelaajaksi. Messillä on nyt kasassa kuusi osumaa välierissä, kuten myös Robert Lewandowskilla. Eniten maaleja UCL-välierissä on Cristiano Ronaldolla (12).

Paikan päällä ottelua seurannut Jari Litmanen oli ennen keskiviikon ottelua Messin edellä viidellä osumallaan. 3-0-osuma oli Messille myös uransa 600. Barcelonassa.

Vierasmaali olisi ollut Liverpoolille todella tärkeä, mutta sitä ei Camp Noun illassa nähty. Paras paikka toisella puoliajalla siunaantui Mohamed Salah’lle, joka täräytti avopaikasta tolppaan. Salah pääsi laukomaan jatkotilanteesta, kun Roberto Firminon laukaus pelastettiin maaliviivalta.

Barcelona olisi lopussa voinut tehdä vielä jopa kaksi lisäosumaa, kun Liverpool panosti hyökkäykseensä. Liverpool nosti kahdesti kulmapotkuun yhtä vaille kaikki pelaajansa. Molemmilla kerroilla Barcelona pääsi iskemään nopeasti vastaan, mutta viimeistely-yritykset epäonnistuivat.

Ensimmäisen osaottelun tulos tietää Liverpoolille todella vaikeaa iltapuhdetta kotikentällään Anfieldilla. Toinen osaottelu pelataan ensi viikon tiistaina 7.5. Mestarien liigan toisessa välieräparissa Ajax kävi tiistaina hakemassa 1-0-voiton Tottenhamin vieraana.