Brassilegendat panevat MM-ennätyksiä uusiksi – kyytiä saavat Cristiano Ronaldo, Miroslav Klose ja Pelé

© Kuva: Getty Images
Villa - Hammers maanantaina! Lunasta mojova talletusbonus!

Brasilia on yksi seitsemästä maasta, joka on ollut mukana kaikissa kahdeksassa jalkapallon naisten MM-turnauksessa. Joukkueella on kokemusta vaikka muille jakaa, ja sen keski-ikä on 28 vuotta ja viisi kuukautta. Brasilian pelaajaryhmä on Ranskan MM-turnauksen toiseksi iäkkäin ja koko kisahistorian kolmanneksi vanhin.

Ei siis mikään ihme, että Brasilian kaiken kokeneet pelaajalegendat ovat panneet ennätyksiä kisoissa uusiksi. Ensimmäisenä asialle ehti 41-vuotias Formiga. Formiga debytoi MM-kisoissa 17-vuotiaana vuonna 1995, ja näissä kisoissa pelaa 150 pelaajaa, jotka eivät olleet vielä syntyneet, kun Formiga jo pelasi MM-kisoissa.

Seitsemän MM-turnausta on enemmän kuin yksikään toinen pelaaja on pelannut. Kuusissa naisten MM-kisoissa on pelannut japanilainen Homare Sawa, ja miehistä saavutukseen ovat yltäneet meksikolaiset Antonio Carbajal ja Rafael Marquéz sekä Saksan Lothar Matthäus.

Brasilian viimeisessä alkulohko-ottelussa Formiga ei pelaa, sillä hänen varoitustilinsä täyttyi jo lohkovaiheen toisella kierroksella.

Historiaa Brasilian avausottelussa Jamaikaa vastaan teki myös 34-vuotias Cristiane. Cristiane teki Brasilian 3-1 -voitossa hattutempun, ja hänestä tuli MM-historian vanhin pelaaja, joka on pystynyt kolmeen maaliin yhdessä ottelussa – naiset ja miehet mukaan lukien. Aiemmin ennätystä piti nimissään Cristiano Ronaldo, joka teki viime kesänä Venäjällä hattutempun 33-vuotiaana.

Torstaina oli 33-vuotiaan Martan vuoro tehdä historiaa. Kuusi kertaa maailman parhaaksi naispelaajaksi valittu Marta teki rankkarista maalin Australian verkkoon, ja on siten tehnyt maalin viidessä eri MM-turnauksessa. Yksikään toinen pelaaja – nainen tai mies – ei ole pystynyt vastaavaan. Miehistä neljä todellista legendaa – PeléUwe SeelerMiroslav Klose ja Cristiano Ronaldo – ovat osuneet neljässä eri MM-turnauksessa. Kanadan Christine Sinclairilla on vielä mahdollisuus nousta jakamaan Martan ennätystä, mikäli hänkin osuu tolppien väliin näissä kisoissa.

Martan kokonaismaalimäärä MM-kisoissa on nyt 16. Sillä hän jakaa MM-kisojen kaikkien aikojen maaliennätystä yhdessä Miroslav Klosen kanssa, mutta Martan turnaus on edelleen kesken.

Marta ja Cristiane veivät maaleillaan Brasilian Australiaa vastaan jo 2-0 -johtoon, mutta Matildas teki huikean comebackin ja nousi ottelussa 3-2 -voittoon. Brasilia ei ollut hävinnyt MM-kisojen lohkovaiheessa 16 otteluun, joten saavutus oli melkoinen. Myös edellisessä lohkovaiheen ottelussa vuonna 1995 Formiga nähtiin kentän puolella.

Australian saavutus oli huima siksikin, että neljien edellisten MM-kisojen alkulohko-otteluissa Brasilian verkkoon oli tehty yhteensä kaksi maalia, ja nyt Brasilia sai kaivaa pallon maalistaan peräti kolmesti.

Lue myös juttumme MM-kisojen ennakkotunnelmista ja ensimmäisen ottelukierroksen tärkeimmistä tapahtumista.

Villa - Hammers maanantaina! Lunasta mojova talletusbonus!
Edellinen artikkeliSaako Suomi uuden Serie A -pelaajan? Italialaismedia huhuilee yllätyssiirrosta
Seuraava artikkeliMaurizio Sarri Juventuksen valmentajaksi jo tänään? – Ensimmäiseksi hankinnaksi huhutaan yllätysnimeä