Copa Américan puolivälieräjoukkueet ja jatko-ohjelma ovat selvillä. Alkulohkovaiheen viimeisissä otteluissa Uruguay kukisti Chilen 1-0 ja Ecuador ja Japani tasasivat pisteet maalein 1-1. Jatkoon nelikosta selvisivät Uruguay ja Chile.

Uruguayn ja Chilen välisessä ottelussa otsikoihin nousi ennen muuta Chilen kokenut toppari Gonzalo Jara. Ottelupäivänä oli kulunut tasan neljä vuotta siitä, kun Jara provosoi Uruguayan Edinson Cavania sormeillen kameroiden läsnäollessa tämän peräaukkoa ja filmattuaan tämän jälkeen Cavanin huitaisusta tälle ulosajon. Ylivoimalla pelatessaan Chile voitti Uruguayn 1-0 ja eteni tuolloin Copa Américan välieriin.

Nyt PSG-hyökkääjä Cavani sai tapauksesta mitä maukkaimman revanssin, sillä juuri Cavani puski 82. minuutilla Uruguaylle 1-0 -voiton. Cavanin maalia seurasi aivan lähietäisyydeltä Gonzalo Jara. Maracanálla pelattu ottelu oli Uruguayn 200. Copa América -peli.

33-vuotiaalle Gonzalo Jaralle voi olla vielä luvassa vaikeuksia, sillä miestä saattaa uhata pelikielto jatkopeleihin. Kun toista puoliaikaa oli pelattu 27 minuuttia, kentälle ryntäsi kanapaitainen mies. Kun kaikki muut pelaajat seurasivat miehen juoksua paikallaan, Jara potkaisi tätä, ja auttoi näin järjestysmiehiä ottamaan karkurin talteen.

Uruguayn hyökkääjä Luis Suárez vaati tästä välittömästi Jaralle ulosajoa. Brasilialaiserotuomari Raphael Claus ei korttia puolustajalle nostanut, mutta pelikieltoa voi silti seurata vielä myöhemmin. CONMEBOL:in säännöissä nimittäin lukee, että ”pelaajalle pitää määrätä vähintään kahden ottelun pelikielto väkivaltaisesta käytöksestä pelaajia tai ketä tahansa muuta läsnäolevaa henkilöä kohtaan”.

Ecuadorin ja Japanin välinen tasapeli merkitsi molemmille varhaista kotimatkaa turnauksesta. Japani oli kuitenkin lähellä voittomaalia hieman ennen täyttä aikaa, kun Real Madridiin siirtyvä 18-vuotias huippulupaus Takefusa Kubo vapautti pelikaverinsa läpiajoon. Maalia tilanteesta ei syntynyt, mutta muun muassa SofaScore valitsi ”Japanin Messin” ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Sofascore

@SofascoreINT
🔎| FOCUS:

Our #CopaAmerica player of the day is Takefusa Kubo🇯🇵

90' played