Avausottelussaan Thaimaan ennätysuurin 13-0 -lukemin murskannut naisten MM-kisojen mestarisuosikki USA sai tyytyä sunnuntaina paljon lievempään 3-0 -voittoon. Ottavana osapuolena oli tällä kertaa Chile.

Kenties osasyy USA:n ”tehottomuuteen” oli siinäkin, että se vaihtoi Thaimaa-ottelun avauskokoonpanostaan tähän peliin peräti seitsemän pelaajaa. Täysi pistepotti ei silti ollut missään vaiheessa uhattuna, sillä niin paljon parempi USA ottelussa oli.

Yksi tilaisuutensa avauskokoonpanossa saanut pelaaja oli 36-vuotias Carli Lloyd, joka valittiin vuosina 2015 ja 2016 maailman parhaaksi naispelaajaksi. Lloyd kiitti luottamuksesta kahdella maalilla, joiden myötä hän teki myös MM-kisahistoriaa.

Lloyd pystyi ensimmäisenä naispelaajana maaliin kuudessa MM-kisaottelussa peräkkäin. Samalla hänestä tuli vanhin pelaaja, joka on tehnyt yhdessä MM-kisapelissä enemmän kuin yhden maalin.

Squawka

@Squawka
✓ vs. 🇨🇴
✓ vs. 🇨🇳
✓ vs. 🇩🇪
✓ vs. 🇯🇵
✓ vs. 🇹🇭
✓ vs. 🇨🇱

Carli Lloyd makes #FIFAWWC history. 🙌

OptaJack⚽️

@OptaJack
36y 11m - Carli Lloyd (36y 11m) is the oldest player to score multiple goals in a #FIFAWWC match. Bracing.

Lloydilla oli ottelun loppuhetkillä mahdollisuus myös hattutemppuun, kun hän pääsi yrittämään 4-0 -maalia rangaistuspilkulta. Lloyd ampui kuitenkin rankkarinsa ohi maalin.